Forside Nyheder

Rygte: Klassiske Game Boy-spil på vej til Nintendo Switch

-

Retro-gaming ser ikke ud til at være på vej væk lige foreløbig, og det ved Nintendo tilsyneladende kun alt for godt.

Japanerne har altid været stolte af deres historie – og har passet på den i mange tilfælde. Og bare fordi, man er et firma med højteknologiske produkter i porteføljen, behøver dette naturligvis ikke være spor anderledes.

Annonce:

Således er Nintendo både klar over firmaets lange historie med rødder i legetøjsindustrien og den nostalgi, som mange gamere forbinder med Nintendo-brandet.

Det har Nintendo ikke bare tilkendegivet gennem forskellige samlerobjekter og specialudgaver af forskellige produkter, men også på et bredere niveau. For eksempel er det nu muligt at spille over 100 forskellige spil fra NES og SNES-platformene via Switch, og det tilhørende spilnetværk Switch Online.

Nu ser det dog ud som om, Nintendo er klar til at køre lidt mere nostalgi ind i sortimentet, denne gang med spil fra den legendariske, håndholdte Game Boy-konsol og dens mange efterfølgere.

Tre uafhængige meldinger

Til at starte med skulle spillene primært være fra den oprindelige Game Boy og Game Boy Color. Og der er endnu ingen angivelser af, hvilke spil, der kan blive tale om, så hvis du går og drømmer om at genbesøge et bestemt spil, så skal du nok slå lidt koldt vand i blodet.

Det bør du nok også gøre, fordi der fortsat er tale om rygter. Dog er disse rygter for en gangs skyld ret faste i kødet. Der er nemlig tale om tre forskellige medier (Eurogamer, Nintendo Life og spilpodcasten Nate the Hate), der har talt med tre separate kilder, og som alle peger på at Game Boy-spillene er på vej.

Dertil kommer, at det som nævnt ovenfor ville være helt i den samme ånd som resten af Nintendos strategi og identitet. Det ville ligne dem at gøre noget i den stil. Men der er selvfølgelig lige det der med rettighederne og at firmaet skal sørge for ikke at kannibalisere sine andre spil-eventyr.

”Snart”?

Det var langt fra alle de bedste Game Boy-spil, der kom fra Nintendo selv. Mange af dem kom fra andre, legendariske spilfirmaer som Capcom, Konami, og så videre, og hvis de skal genudgives på Switch Online, skal der formentlig nye rettighedsforhandlinger til.

Og selv spil baseret på Nintendos oprindelige Mario-univers kan blive sat i venteposition. Som The Verge skriver, så er spil som ’Super Mario RPG’ f.eks. stadig ikke en del af Switch Online-kataloget, selv om det var et stort hit på Super Nintendo-platformen.

Hvornår kan vi så forvente at gå i barndommens fodspor på Nintendo Switch? Det er der ingen anden indikation af, end at Nintendo Life’s kilde siger, at det angiveligt er ”snart”.

Annonce:
Forrige artikelHTC Vive Pro 2 – VR for feinschmeckere.
Næste artikelAstrid Lindgrens ’Ronja Røverdatter’ kommer som TV-Serie
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.