Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Sonos Beam 2. generation – Mini Soundbar med Dolby Atmos og HD Lyd

-

Vi har testet 2. generation af Sonos Beam, der nu har fået både Dolby Atmos og eARC forbindelse til moderne TV. Læs hvad vi synes.

Det var i 2018 at Sonos kom med deres mini-soundbar Sonos Beam, der passer rigtigt godt til mindre rum og TV, og på det tidspunkt kom Beam som den første soundbar fra Sonos med ARC forbindelse via HDMI. Sidenhen kom Sonos Arc der er flagskibet inden for soundbars fra Sonos, og den havde både eARC og understøttelse for Dolby Atmos og digital HD lyd.

Nu har Sonos så opdateret deres Beam med eARC og dermed også understøttelse for Dolby Atmos og digital HD lyd, og det gør at du kan bruge den lille soundbar med dit nyere TV, og få fed lyd på de forskellige streamingtjenester, der understøtter Doby Atmos.

Annonce:

Vi har testet Sonos Beam 2. generation, og her er hvad vi synes.

 

Udpakning og installation nu med eARC

Sonos Beam 2. generation kommer i en kasse, der udover soundbaren indeholder strømkabel, HDMI-kabel, en optisk til HDMI adapter samt en “kom godt igang” manual.

 

Det nye gitter på Sonos Beam 2. generation

Designet minder meget om den gamle Beam, men Sonos har ændret lidt på designet. Designet er blevet opdateret med et nyt gitter, monokromatisk finish og et kabel, der matcher i farven, så køber du en hvid Beam, får du hvide kabler med, og køber du en sort, får du sorte kabler med. Dette gælder også HDMI-kabel og optisk adapter.

 

Ind/udgange på Sonos Beam 2. generation

På bagsiden finder du skjult i en lille “hule” adgang til HDMI stik, strøm stik og ethernet stik, der tilbyder hastighed på 10/100 Mbit, hvis du ønsker at køre kablet. Du kan naturligvis også køre Sonos Beam 2. generation trådløst, og så har du understøttelse for 802.11b/g/n/ac 2,4- eller 5-GHz-kompatibel router – Så ingen understøttelse for Wi-Fi 6.

Det er også på bagsiden du finder Sonos Pair knappen, du skal bruge for at tilslutte Sonos Beam, hvis du ikke har NFC i din telefon. Har du NFC er installationen ekstra let, fordi du blot skal holde din telefon tæt på toppen af Sonos Beam soundbaren, og så finder Sonos App’en selv højttaleren.

 

Haptiske knapper på Sonos Beam 2. generation

På toppen finder man haptiske kontrolknapper, så du kan starte og stoppe musik, ligesom du kan vælge lydstyrke og gå til næste og forrige nummer. Desuden er der en knap, der gør du kan tænde og slukke for den indbyggede mikrofon, hvis du ikke vil bruge Google Assistant med højttaleren.

 

Sonos app klarer installationen.

Installationen er lige så let som alt andet Sonos udstyr. Det tager ikke mange sekunder, at tilføje en ny højttaler til Sonos økosystemet. Du skal dog være opmærksom på at Sonos Beam 2. generation kræver at du bruger Sonos S2 miljøet, så du kan ikke bruge den sammen med ældre enheder, der ikke understøtter S2.

Efter installation kørte vi en Sonos Trueplay forbedring af lyden, og der skal det lige siges, at under testen kunne vi ikke bruge iPhone 13 familien, så har du lige fået din nye iPhone, så skal du OBS på at Trueplay i skrivende stund ikke understøttes på iPhone 13. Det virker på tidligere modeller af iPhone. Vi har skrevet med Sonos, der lover at der inden for et par uger kommer en opdatering af Sonos App’en, så også de nyeste iPhones virker med TruePlay.

Sonos Beam kan iøvrigt også monteres på væggen. Dette kræver et beslag som kan købes seperat.

Installation og design er klart godkendt – Det er let at komme igang med Sonos, og når det først er sat op, så kører det bare.

 

Hvordan lyder Sonos Beam 2. generation ?

Sonos Beam 2. generation har fået en hurtigere processor. Det gør at der er mange flere hestekræfter til at skabe god lyd og en hurtig og god brugeroplevelse. Oven i det har den som tidligere skrevet fået HDMI eARC-forbindelse, og den kombination, gør at den understøtter lydformater i højere opløsninger, inklusive Dolby Atmos.  

 

Vi starter med musiksiden. Sonos Beam 2. generation lyder væsentligt bedre end sin forgænger – Vi testede med Jorja Smith, der netop har udgivet et nyt R&B album “Be Right Back”, der virkeligt lyder godt på den lille soundbar – Både dybde og diskant får rigeligt med plads, og hendes lidt hæse og dybe stemme finder rigeligt plads mellem de mange instrumenter, der ellers er med.

Andreas Vollenweider’s Bella Donna havde præcis den bredde der skal til for at der både er plads til Harpe og rytmiske instrumenter. Og Sade’s Soldier of Love lød rigtigt godt. Sonos er lykkedes med at skabe både en god bas, mellemtone og diskant i den lille fyr, men det er klart at slår man den sammen med en Sonos Sub, får man endnu mere bund, men det er ikke nødvendigt for de fleste, hvis det primære behov er lytten til musik, og så lidt TV.

Stereo-effekten er ok, og du kan sagens fornemme når lyden kommer fra enten venstre eller højre kanal.

 

Så er der TV & streaming lyd. Sonos Beam 2. generation imponerer virkeligt som TV-højttaler. Jeg har normalt Sonos Arc tilsluttet mit LG GX TV (med HDMI eARC), og jeg havde forventet en meget dårligere lyd i forhold til storebror, og naturligvis er den mindre dynamisk end Sonos Arc, men absolut ikke meget. Den lyder virkeligt godt, og både dialog og musik på almindelige TV-udsendelser lød endog rigtigt godt. Det er tydeligt at de ekstra enheder og hestekræfter Beam 2. generation har fået sikrer at lyden virkeligt yder godt. Jeg ser Formel 1 via F1 TV, og det var fedt at høre at lyden af motor og speak som ellers kan være en giftig kombo, virkede rigtigt godt.

På streaming testede jeg med Netflix og Disney +, der begge tilbyder film og serier med Dolby Atmos lyd. Og med Mandalorian på Disney +, var der fuld smæk på Dolby Atmos. Der var en OK surround, og dialog og musik lød helt fantastisk ud fra Beam’s størrelse.

Det er klart at investerer du i en Sonos Sub samt et par Sonos One som baghøjttalere, så får du endnu bedre lyd, men det er helt OK at starte op med Sonos Beam 2. generation, og så bygge ud, hvis behovet opstår.

Sonos Beam 2. generation lyder fantastisk, og en hel del bedre end sin forgænger.

 

Konklusion

Sonos Beam 2. generation er en rigtig god mini-soundbar og en endnu bedre højttaler til mellemstore rum. Du får en rigtig god TV-lyd og en særdeles god musiklyd ud af Beam’en.

Og ønsker du at få endnu bedre lyd på dit TV, og vil ikke investere det som en Sonos Arc koster, men gerne vil blive i Sonos økosystemet, så er Beam 2. generation et rigtigt godt bud.

 

Vi giver 5 stjerner for den gode lyd i Sonos Beam 2. generation og et “Recordere.dk anbefaler”, og kan klart anbefales i ens overvejelser, hvis man står og skal købe en lille soundbar.

Pris og levering

Sonos Beam 2. generation 3.749 kr., og kan leveres fra 5. oktober 2021 fra sonos.com og flere forskellige danske forhandlere. Sonos Beam 2. generation fås i sort og i hvid.

Annonce:
Forrige artikelChip-krisen dræbte Nintendo Switch “Pro” med 4K-skærm
Næste artikelDisney og Scarlett Johansson begraver stridsøksen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.