Forside Indhold og distribution Film

Disney og Scarlett Johansson begraver stridsøksen

-

Der er indgået et forlig mellem stjernen og mediegiganten, der tilsyneladende må til lommerne.

Det er sjældent Goliath, der vinder, når David går til angreb i vores medie-gennemsyrede verden. I hvert fald ikke, når David er utrolig populær og har medietække, og Goliath er en stor kolos af en medievirksomhed uden et personligt ansigt i spidsen.

Det ser også ud til at være blevet udfaldet i sagen mellem Scarlett Johansson og Disney. De to parter har været involveret i en skarp duel på ord i medierne – oftest gennem advokater og agenter – men har nu indgået et forlig. Det skriver adskillige medier, inklusive Hollywood Reporter og Deadline.

Annonce:

Sidstnævnte har talt med kilder tæt på sagen, der mener at vide, at Scarlett Johansson har fået et tocifret millionbeløb i dollars oven i sit kontrakthonorar for ’Black Widow’. Det er dog ikke bekræftet, eftersom sagens detaljer holdes hemmelige i forliget.

Det sidste er formentlig et krav fra Disneys side, da firmaet ikke vil give andre i Scarlett Johanssons situation ammunition til lignende retssager. Det betyder dog ikke, at disse ikke kommer. I kølvandet på Scarlett Johansson-sagen gik der rygter om at andre skuespillere ville føle sig snydt på samme måde. Disney har dog måske slukket disse brande bag kulisserne allerede.

Kan have mistet 50 mio. dollar

Som bekendt handler sagen om Disneys pandemi-strategi. Ligesom Warner valgte Disney at sende flere film ud på streamingmarkedet samme dag som de fik premiere i biograferne, i lyset af at disse mange steder ikke var åbnet endnu efter COVID-nedlukningerne.

Scarlett Johanssons kontrakt på ’Black Widow’-filmen indeholdt dog angiveligt en klausul, der gjorde dele af hendes honorar afhængig af biografindtægterne. Johansson argumenterede for, at hendes honorar således blev reduceret, dels af den begrænsede biografdistribution, dels af de mange mennesker, der valgte at se filmen derhjemme i stedet.

I emails lovede Disney angiveligt, at Johansson kunne genforhandle sit honorar, hvis distributionen af filmen blev ændret. I sagsakterne forklarer Johanssons advokater dog, at de trods gentagne henvendelser ikke fik den mulighed og at Disney slet ikke svarede på henvendelserne.

Det er svært at sige præcis, hvor mange penge, Scarlett Johansson har tabt på Disneys beslutning, da offentligheden ikke har fået indsigt i kontrakterne. Men Wall Street Journal foretog en udregning baseret på, hvad der er offentliggjort. Her anslog avisen, at hun kunne have tabt så meget som 50 millioner dollar.

Taget i betragtning, at Johanssons basishonorar ifølge Disney var 20 millioner dollar, er 50 millioner dollar jo også en slags penge. Ifølge Box Office Mojo har filmen hentet 379 millioner dollar ind på biograferne alene. Dertil kommer de mange millioner, der betalte 30 dollar for at se filmen på Disney+.

Disney er siden gået tilbage til at sende filmene i biografen i halvanden måned, før de lander på Disney+.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.