Forside Nyheder

Google sænker gebyret for abonnementer i app-butikken

-

Fra næste år vil Google tage en mindre del af omsætningen på abonnementer i Google Play

Google ændrer gebyrpolitik for deres app-butik. Fremover kan de fleste udviklere nøjes med at betale 15% af den omsætning som kører gennem Play Store, når det handler om løbende abonnementer.

Annonce:

“Digitale abonnementer er blevet en af de hurtigst voksende modeller for udviklere, men vi ved, at abonnementsvirksomheder står over for specifikke udfordringer med hensyn til kundeerhvervelse og fastholdelse”, fortæller Sameer Samat, vice president for Product Management hos Google, i en udmelding.

Tidligere var gebyret 30% for det første år og derefter 15%, for den første dollar-million som blev omsat i butikken. Men det ændres nu så apps med løbende abonnementer afregner 15% fra dag 1.

“Vi har arbejdet med vores partnere inden for dating, fitness, uddannelse og andre sektorer for at forstå nuancerne i deres forretninger. Vores nuværende servicegebyr falder fra 30% til 15% efter 12 måneders tilbagevendende abonnement. Men vi har hørt, at kundeafgang gør det udfordrende for abonnementsvirksomheder at drage fordel af den reducerede sats. Så vi forenkler tingene for at sikre, at de kan”, uddyber Sameer Samat.

Den nye gebyrpolitik kommer i kølvandet på undersøgelser fra konkurrencemyndigheder i EU og USA, og igangværende retssager som den mod Fortnite-udvikleren Epic Games.

Det nye lavere gebyr, på abonnementer som kører gennem Google Play Store, træder i kraft per 1. januar 2022.

 

Annonce:
Forrige artikelIntel-topchef: Chipmangelen fortsætter ind i 2023
Næste artikelBBC: Her der de 100 bedste tv-serier i dette årtusinde. Er du enig?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.