Forside Nyheder

Apple Music-app’en lander på LGs nyere smart-TV

-

Behovet for en Apple TV-boks er netop blevet en smule mindre, hvis du har investeret i en skærm fra LG indenfor de sidste par år.

Apple fortsætter sin strategi med at køre sine tjenester ud på så mange platforme som muligt, i stedet for blot at lade dem være eksklusive til firmaets egen hardware. Denne gang handler det om Apple Music, der nu er klar til at streame musik ud i dagligstuen fra LGs TV-skærme.

Annonce:

Det er mere end et år siden, at det blev muligt at streame musik fra Apple Music via Samsung-fjernsyn, men det har haltet med at få Samsungs landsmænd hos LG med på vognen. Det er imidlertid nu blevet tilfældet – i hvert fald så længe TV’et er af en nyere dato.

Det kræver nemlig, at TV’et kører webOS version 4.0 eller højere, hvis musikken skal flyde fra Apple Music-app’en. Denne version blev introduceret i 2018, så man skal næppe regne med at modeller, der er over tre år gamle, kan køre Apple Music.

Men derudover er tingene ret genkendelige. Apple Music-app’en ligner sig selv. Nærmere præcist ligner den Apple Music-app’en på Apple TV-boksen, som i forvejen ligner den version, du finder på iPads og iPhones.

Karaoke-tekster i stort format

Af samme grund kan vante Apple Music-brugere, der samtidigt er ejere af kompatible LG-skærme gøre alle de samme ting på skærmen, som de er vant til fra andre platforme. Playlister, musikvideoer (også dem i 4K) og Apple Music Radio-livestreams er alle tilgængelige direkte.

Det samme gælder naturligvis streaming af de over 90 mio. sange, der på nuværende tidspunkt er tilgængelige i Apple Musics katalog. Og som LG gjorde opmærksom på i en tweet om nyheden, så er det reklamefrit.

Det sidste er en hentydning til Spotifys reklamebaserede, gratistjeneste, der er tilgængelig i visse lande. Det er formentlig også en henvisning til den netop annoncerede gratisversion af TIDAL, der også er finansieret via reklamer. Sidstnævnte er dog foreløbigt kun tilgængelig i USA.

Endelig kan Apple Music også give dig teksterne til sangene og vise dem synkroniseret med musikken. På den måde kan du lege karaoke-stjerne med hvad der formentlig er en noget større skærm end den på det gamle karaoke-anlæg nede på det lokale værtshus.

Annonce:
Forrige artikelTV 2 NEWS fylder 15 år
Næste artikelTidal opgraderer: Lossless til alle for 99 kr/måned
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.