Forside Produkter Mobil

Netflix-støtte til Apple i kommissionskrigen: Spil skal hentes i App Store

-

Streaminggiganten skal tilsyneladende ikke nyde noget af at blive rodet ind i krigen om Apples kommission og firmaets app-butik.

Til trods for, at de to firmaer reelt set er konkurrenter, vil Netflix tilsyneladende ikke gøre noget for at skade forholdet til Apple. Det er måske nok også meget klogt, når man tager i betragtning, hvor meget større, Netflix er i forhold til Apple TV+, og hvor afhængig, Netflix er af at kunderne kan se streamingtjenestens indhold på Apple-enheder.

Annonce:

Af samme grund ser det ud som om, Netflix har tænkt sig at følge en fredsstrategi, når det gælder kommissionskrigen, som Apple lige nu fører i domstole og i medierne, primært mod spilfirmaet Epic.

Kritikken af Apples kommissions-strategi har fået opbakning fra en hel del store tech-spillere, og især Facebook/Meta har benyttet lejligheden til at hælde benzin på et bål, der allerede brænder i fuld lue på grund af det personlige forhold mellem Mark Zuckerberg og Tim Cook.

Men Netflix melder sig ikke under den fane. Og det til trods for, at Netflix må aflevere 30% af deres abonnementspris til Apple, når folk abonnerer via deres Apple-enheder (akkurat som Spotify må, hvilket firmaet har klaget over til EU og råbt højt om i medierne).

Følger reglerne

Det er i hvert fald den seneste udmelding fra Mark Gurman fra Bloomberg, der har nogle af de bedste kilder tæt på Apple. I sit seneste nyhedsbrev skriver Gurman blandt andet, at udvikleren Steve Moser har kigget dybt i Netflix-app’ens kode, og har fundet indikationer af, at Netflix vil udbyde sine kommende spil gennem App Store, helt efter reglerne.

Netflix er netop begyndt at rulle sin spilstrategi ud, og er startet med Android-platformen. Brugere af iOS er de næste, der står for skud, men de skal tilsyneladende en tur forbi App Store for at downloade spillene. På Android skal brugerne også en tur forbi Google Play Store for at hente spillet, men her har brugerne mulighed for at vælge at afvikle spillet i Netflix-app’en.

Det sidste samler Netflix’ underholdningudbud i samme app, men det kommer altså ikke til at være en mulighed for iOS-brugere, hvis Mosers kodedetektiv-arbejde holder stik. På iOS åbner spillet som en selvstændig app via et link fra Netflix-app’en. Eller sagt på en anden måde: Det kommer til at fungere som alle andre spil-apps.

Spillene koster ikke ekstra, så i princippet kunne Netflix have gjort dem til en del af deres streaming-app. Ved at følge Apples anbefalede metode, gør de også brug af de sikkerhedsmekanismer, som Apple har argumenteret for nødvendigheden af i den relaterede App Store-retssag. Det kan ses som en støtte – eller i det mindste et fravalg af modstand – til Apples App-strategi fra Netflix’ side.

Annonce:
Forrige artikelDisney+ tilføjer Marvel-film i IMAX Enhanced
Næste artikelOnePlus klar med en Nord2 Pac-Man edition
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.