Forside Nyheder

Seks danskere anholdt for ulovlige fildelingstjenester

-
Foto: Shutterstock.com

Bagmandspolitiet (SØIK) har gennemsøgt en række danske adresser og anholdt seks personer i sag om ulovlig fildeling.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der i daglig tale også går under navnet Bagmandspolitiet, har i dag gennemført en ny aktion mod ulovlig fildeling. De skriver de i en udmelding.

Efterforskningen blev indledt på baggrund af en række anmeldelser fra Rettighedsalliancen om konkrete fildelingstjenester som DanishBytes og Shareuniversity.

Annonce:

Tjenesterne delte ophavsretligt beskyttede værker uden samtykke fra rettighedshaverne, heriblandt tv-serier, musik, e-bøger, spil og andet indhold.

Under dagens aktion blev en række adresser i Jylland ransaget, og i alt seks personer er anholdt

 

Seedboxe

En af de anholdte solgte adgang til såkaldte seedboxe *), som er en privat server, der gør det muligt hurtigt at uploade og downloade digitale filer og som et – indtil videre – ukendt antal brugere har benyttet til at dele ca. 3.800 ophavsretsbeskyttede værker på de anmeldte fildelingstjenester.

De anholdte ved dagens aktion er en 41-årig mand fra Hedensted, en 27-årig mand fra Tjele, en 24-årig mand fra Vojens, en 22-årig mand fra Silkeborg samt en 33-årig mand og en 34-årig mand, begge fra Aalborg.

De seks mænd er alle sigtede for ophavsretskrænkelser af særligt grov karakter.

 

*) En seedbox er en privat dedikeret server, der gør det muligt hurtigt at uploade og downloade digitale filer – ofte ved brug af BitTorrent-teknologien – således at en bruger slipper for at al trafikken går gennem dennes egen computer, ligesom der opnås en vis form for anonymitet.

Kilde: SØIK

 

Politiets IT-specialister på arbejde

I forbindelse med anholdelserne blev der foretaget ransagninger af de pågældendes hjem, hvor IT-specialister fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) assisterede SØIK med at sikre beviser til sagen.

Der blev beslaglagt computere, telefoner og andet it-udstyr. Desuden blev der beslaglagt 300.000 kr., som formodes at være fortjeneste fra ulovlig salg af seedboxe.

 

Glæde hos Bagmandspolitiet

Hos Bagmandspolitiet er der ikke overraskende glæde over dagens aktion.

“Det er meget tilfredsstillende, at vi på baggrund af en grundig efterforskning kan stille de seks anholdte, som vi mener er de ansvarlige bagmænd eller centralt placerede staff medlemmer, til regnskab for deres ulovlige drift af fildelingstjenesterne”, fortæller Michael Lichtenstein, fungerende politiinspektør, SØIK, og fortsætter:

“På baggrund af denne effektive indsats skal vi have gennemgået det beslaglagte materiale – og i den forbindelse kan det ikke udelukkes, at også brugere kan stilles til regnskab for at benytte sig at de ulovlige fildelingstjenester”.

Dagens aktioner ligger i forlængelse af indsatsen mod ulovlige fildelingstjenester, hvor SØIK inden for det seneste år har afdækket og medvirket til nedlukning af store fildelingstjenester som DanishBits, NordicBits og Asgrd.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.