Forside Nyheder

Spionfoto: Er dette Metas smartur med kamera ombord?

-
(Foto: Meta/Bloomberg/Recordere)

Det ser ud til at Facebooks moderselskab vil give fotoglade brugere endnu en mulighed for at tage billeder, der ikke involverer en telefon eller et par smartbriller.

Firmaet, der tidligere kaldte sig Facebook, Inc., er naturligvis mest kendt for deres sociale medie-platforme. Men Meta, som firmaet jo nu hedder, har også en hardwareside, der er fokuseret på devices, der kan visualisere dine sociale netværksaktiviteter.

Blandt disse enheder finder man smartskærmen Portal og ikke mindst firmaets VR-headset, der lige nu hedder Oculus, men fra tidligt næste år bliver markedsført under Meta-navnet. Men Meta har også store ambitioner, når det gælder wearables. Det har stifter og CEO Mark Zuckerberg talt højt om i mange år, især de AR-briller, han håber at lancere en dag.

Annonce:

Firmaets første smartbriller er allerede blevet lanceret i samarbejde med Ray-Ban, selv om der ikke er ret meget AR over dem. De er i stedet, ligesom Snap, Inc.’s Spectacles-briller, fokuserede på at tage billeder, der kan lægges op på f.eks. Instagram. Det skal helst foregå så umærkeligt som muligt, og derfor er kameraerne i brillerne ganske diskret integreret, og det hele kan styres med stemmen.

Det ser også ud til at være tilfældet for, hvad der kan blive Metas næste, store wearable-satsning. Mens vi venter på AR-brillerne vil Meta nemlig tilsyneladende kaste sig ud på smarturs-markedet. Meta har angiveligt allerede lagt tre generationer af et smartur ud i firmaets interne lancerings-pipeline, og disse har én ting til fælles med smartbrillerne: et kamera.

Et kamera på håndleddet – eller to

Modsat de store spillere på smartursmarkedet som f.eks. Apple, Google/Fitbit og Samsung, har Meta tænkt sig at integrere et kamera i uret, så du diskret kan tage et billede ved blot at vende håndleddet ud mod motivet. Sådan er det i hvert fald, hvis man skal stole på et lækket spionfoto, der blev lækket over weekenden.

Sådan blev billedet angiveligt fundet i Metas app-kode – med kameraet nederst (Foto: Meta/Bloomberg).

For en gangs skyld er det dog ikke en eller anden mystisk hjemmeside i Indien, der har fået fingre i fotoet, men derimod Bloomberg. Kilden til billedet er app-udvikleren Steve Moser, der har fundet fotoet i koden på den app, der styrer de førnævnte Ray-Ban-smartbriller, der også lyder navnet Stories.

Fotoet, som du kan se herover, viser med al tydelighed, at der er et kamerahak med en lille linse i på urets front. Ifølge Moser angiver koden i app’en, at uret kan komme til at hedde Milan, og at det er muligt at overføre fotos og videoer taget med uret til en smartphone.

Bloomberg skriver, at Meta håber at kunne lancere et smartur i 2022, men om uret fra koden er dette smartur vides ikke. Som nævnt har Bloomberg nemlig hørt fra kilder, at Meta allerede har tre generationer af ure i pipelinen, så det kan i princippet være en af disse tre.

Rygterne om et smartur fra Meta er dog ikke nye. The Verge rapporterede allerede i juli, at der skulle være et smartur på vej med et 1080p-kamera bagpå, som kan bruges ved at brugeren med en dertil indrettet mekanisme, hurtigt kan klikke uret af for at tage et billede. Dette smartur skulle også have et frontkamera til videoopkald, så måske er det dette ur, vi her har fået et kig på.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.