Forside Nyheder

TV-kanalen Xee bliver til See

-

Disney træder ud, NENT træder ind og nyt navn for TV-kanalen Xee bliver See.

Xee er en tv-kanalen der blev skabt af YouSee i samarbejde med Fox, deraf X’et i navnet. I praksis var det Fox der drev tv-kanalen. I begyndelsen var kanalen kun hos YouSee, men senere har andre tv-distributører taget den med i deres udbud.

Annonce:

Nu forlader det Disney-ejede Fox så samarbejdet om tv-kanalen. I stedet tager NENT over, og vil stå for udsendelsen af tv-kanalen fremover.

“Fra nytår skifter tv-kanalen navn til See. NENT’s rolle i samarbejdet udvides fra det nuværende redaktionelle ansvar på alle sportudsendelser til at dække det samlede redaktionelle ansvar for kanalen See. Samtidig træder Disney ud af kanalsamarbejdet. For seerne vil en stor del af indholdet på kanalen forblive det samme”, fremgår det af et skriftligt svar fra YouSee til Flatpanels.

Disney overtog 21st Century Fox i marts 2019, to måneder efter at Xee gik i luften. Siden har Disney arbejdet på at lukke ned for tv-kanaler og samarbejder, for at fokusere på streamingtjenesten Disney+

See vil fortsat have egne original-serier og sende kampe fra engelske Premier League.

“Vi har haft et rigtig godt samarbejde med både Disney og NENT siden lanceringen af Xee i 2019, og vi er glade for, at vores kunder også i 2022 vil kunne følge verdens bedste fodboldliga samt se en perlerække af seriehits fra både Danmark og udlandet på See”, fortæller Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday, til Flatpanels.

I det nye år vil kanalen også sende serier som House of Cards, Breaking Bad, The Simpsons, Blacklist, Friheden og den kommende YouSee Original ‘Den bedste tid’. Flere titler offentliggøres senere.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.