Forside Produkter Mobil

Apple vil lave endnu flere chips til sine egne produkter

-

Chipmangel-krisen har tilsyneladende fået Apples ledelse til at ville gøre firmaet selvforsynende.

Som vi tidligere har skrevet her på siderne, er heller ikke Apple gået fri af den globale chipmangel-krise, der er fulgt i kølvandet på COVID-19-pandemien. Det er en af grundene til at Apple har meddelt sine leverandører, at de vil producere mindst 10 millioner færre iPhones i indeværende kvartal, for eksempel.

Annonce:

Men det ser dog heller ikke ud som om, Apple har tænkt sig at undlade at tage sine forholdsregler. Belært af chipmangel-krisen ser det nu ud som om, Apple vil producere en endnu større andel af de chips, der driver firmaets mest populære produkter. Det skriver Bloomberg.

Det amerikanske erhvervsmedie har typisk gode kilder hos Apple, og disse fortæller, at Cupertino-firmaet er i gang med at etablere en afdeling, hvis mission er at erstatte chips, som normalt hentes ind fra firmaerne Broadcom og Skyworks.

Hvis det holder vand, er der formentlig tale om WiFi- og Bluetooth-chips til telefoner, tablets og computere med mere. Det er nemlig disse, Broadcom og Skyworks typisk leverer til Apple. Men det stopper ikke der.

Apple-chips til trådløse løsninger

Ifølge Bloomberg er der tale om flere andre trådløse og radio-baserede SoC’er, der også skal erstattes med Apples egenproducerede chips, og ikke kun WiFi- og Bluetooth. Apple er dog allerede i gang med at udvikle sine egne 5G-modemchips for ikke længere at være afhængige af Qualcomm nede i San Diego.

Med andre ord er det er formentlig andre chips til andre trådløse systemer, der er tale om. Det kunne for eksempel være chips til styring af UWB og NFC, som Apple nu også vil være selvforsynende med.

Et andet tech-medie, The Verge, gætter derudover på, at det også kan være den trådløse opladning, eller styring af samme, som Apple vil lave egne chips til. Det er ingen hemmelighed, at Apple har haft stor succes med at lave sine egne chips til iPhone og på det seneste også til Mac.

Det store spørgsmål er dog, hvor stor forskel, det kommer til at gøre, hvis en krise som den nuværende opstår igen. Apple får lavet en stor del af sine chips – også dem, de selv har designet – hos Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Og netop problemer hos TSMC har været en af årsagerne til chipmangel-krisen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.