Forside Nyheder

Matter-standarden kan gøre Google Cast og AirPlay overflødige

-

Standarden, der bygger bro mellem intelligente ting i hjemmet, kommer også til at indeholde en casting-funktion.

Vi befinder os i lidt af en VHS/Betamax-situation, når det gælder projektion og streaming af indhold fra én enhed til en anden. I vore dage står kampen blot mellem Googles og Apples standarder, samt nogle få andre standarder, der kun har en smule gennemslagskraft.

Annonce:

For de, der er for unge til at huske VHS/Betamax-kampen, så handler det om videobånd til hjemmet og kampen om at blive den gældende standard på det voksende hjemmevideomarked i starten af firserne. JVC’s VHS-format endte med at vinde, selvom Sonys Betamax-format ifølge mange havde en bedre kvalitet. Men indholdet (og især det erotiske indhold) var at finde på VHS.

VHS/Betamax-krigen bliver stadig fremhævet som det primære eksempel på en formatkrig i techverdenen. Kampen mellem Google og Apple, når det gælder Cast og AirPlay er slet ikke lige så hård, dels fordi det ikke koster indholdsudbyderne noget at være på begge platforme, dels fordi folk i forvejen er delt op i to lejre, der begge er store nok til at eksistere på samme tid.

Når det er sagt, er det formentlig ikke et ukendt fænomen for de fleste Recordere-læsere at have et ønske om at sende indhold fra én enhed til en anden, men ikke at kunne gøre det på grund af manglende kompatibilitet. Selv, hvis det bare handler om at vise en YouTube-video på en af vennernes TV kan blive mødt med komplikationer, hvis ikke alle tilstedeværende er i samme tech-lejr.

Mediekontrol med stemmen er populært

Det problem kan den kommende hjemmestyrings-standard, Matter, dog måske løse. ”Men hov”, tænker den årvågne Recordere-læser måske, baseret på, hvad vi tidligere har skrevet om emnet, ”er Matter ikke lavet til at få Siri, Alexa, Google Assistant og andre hjemmestyrings/IoT-instanser til at snakke sammen?” Jovist. Men ikke kun.

Ifølge en af chefudviklerne på softwaresiden, der arbejder med Matter, bliver streaming af indhold mellem enheder også en stor del af Matters appel. Til The Verge siger Chris DeCenzo, der er Principal Software Development Engineer i Amazons Lab126-afdeling, at Matter står til at gøre det hele meget nemmere.

DeCenzo forklarer, at casting (altså som generelt streamingfænomen, ikke Googles teknologi specifikt) er indbygget i Matter-specifikationen, der først forventes at være helt færdig til næste år. De tekniske specifikationer er på plads, men der arbejdes på at gøre værktøjer til softwareudviklerne og et certificeringsprogram færdige.

”På det her område er der mindst fem proprietære protokoller i dag”, siger DeCenzo, ”resultatet er at alle har færre muligheder”. DeCenzo, der er en del af Amazons Matter-team, siger samtidig, at ”styring af medieindhold er en af de mest populære brugsmønstre for Alexa”, og fortæller The Verge, at Amazon er blandt de firmaer, der presser allermest på for at få producenter af smart-TV og streamingbokse til at implementere Matter.

Vi forventer at se nogle af de første Matter-kompatible produkter bliver præsenteret på CES til januar.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.