Forside Nyheder

Samsung sammenlægger mobil- og TV-divisionerne

-
En af bygningerne ved Samsung-hovedkvarteret i Seoul (Foto: Samsung)

Chefen for TV og hårde hvidevarer skal nu lede hele Samsung Electronics sammen med chefen for komponentdivisionen.

Tech-journalister og andre nyhedshunde har altid skullet være varsomme med Samsung, når topcheferne i firmaet blev omtalt. Samsung er som bekendt et gigantisk firma, der har et utal af forretningsområder under sig, opdelt i mange divisioner med forskellige chefer.

Det forretningsområde, vi kender bedst her på siderne, er Samsung Electronics, der dog også er delt op i flere divisioner. Der er for eksempel stor forskel på Samsungs egen smartphone-division og så komponent-divisionen, der leverer moduler og chips til andre, store smartphone-producenter, herunder ærkekonkurrenten Apple.

Annonce:

På samme vis har der indtil nu har der også været en organisationsmæssig mur mellem smartphone-divisionen og den øvrige forbrugerelektronik, herunder Samsungs populære TV-skærme, samt det øvrige sortiment til hjemmebiografen, hårde hvidevarer, støvsugere og så videre.

Men den sidstnævnte mur er nu revet ned. Smartphone-divisionen er nu blevet lagt sammen med resten af forbrugerelektronikken, gældende fra i dag. Det skriver Reuters. Konsekvensen af sammenlægningen er samtidig, at Samsung Electronics har fået ikke én, men to nye topchefer, der skal lede firmaet som ”co-CEOs”.

Kendt ansigt

Den ene er Jong-hee Han, der i årevis har stået i spidsen for forbrugerelektronikken og generelt anses for at være manden bag Samsungs dominans på TV-området. Han er derfor et velkendt ansigt i branchen og er på programmet som hovedtaler ved åbnings-keynoten ved CES-messen til januar.

Jong-Hee Han, der nu lede hele Samsung Electronics sammen med Kye-hyun Kyung (Foto: Samsung)

Den anden er Kye-hyun Kyung. Han har hidtil ledet komponent-divisionen, der officielt er kendt som Samsung Electro-mechanics. Også han har gjort sig fortjent til posten ved at gøre sin division til en stor succes, især under den igangværende chip-krise. Samsung har i højere grad end sine kinesiske konkurrenter klaret krisen med skindet på næsen.

De to skal nu sammen lede Samsung Electronics, altså den del af hele Samsung, der står for de ting, vi typisk skriver om her på siderne. Moderfirmaet Samsung Group laver meget andet end elektronik. For eksempel er Samsung en af verdens største skibskonstruktører, et kæmpe bygningsentreprise-firma og driver også et livsforsikringsselskab.

Samsung har endda også Sydkoreas ældste forlystelsespark, Everland, på listen over underdivisioner. Men disse får de to nye co-CEOs altså ikke noget at gøre med. De styres fra toppen af Samsung Group, der indtil tidligere i år var ledet af stifteren Byung-Chul Lees barnebarn, Jay Y. Lee.

Sidstnævnte påbegyndte i januar en fængselsdom i en større korruptionsskandale. Det siger noget om Samsungs størrelse, at Lee i august blev prøveløsladt på ordre fra den sydkoreanske regering, der mente at dette var i landets bedste interesse. Han må dog ikke drive virksomheder i de første fem år efter løsladelsen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.