Forside CES CES 2022

Samsungs nye, buede 55″-monitor kan bruges lodret

-
Samsungs 55″ monitor, Odyssey Ark, kan også bruges i højformat (Foto: Samsung).

Det er nok det tætteste du kommer på at blive opslugt af et spil uden brug af VR-briller.

Samsung var tidligt ude med sine skærm-nyheder på CES. Altså dem, der ikke handlede om TV-skærme og især helt nye teknologier til TV-skærme, men om monitorer til produktivitet og gaming. Men sydkoreanerne havde noget ekstra i ærmet.

Ud over de nyheder, vi allerede har skrevet om, kom Samsung også med den største monitor, de nogensinde har lavet. Og den har kurver, ligesom sin forgænger, der “kun” er på 49 tommer. Samsung har nemlig holdt fast i de buede skærme på monitor-fronten, hvilket giver en hel del mere mening end på TV-fronten.

Annonce:

Med de buede skærme kan man fordybe sig i et spil, fordi man typisk sidder tættere på skærmen end den typiske afstand til et TV. Med andre ord kan man med buede skærme få en mere omsluttende fornemmelse, når man spiller, fordi sidekanterne af skærmen kan ses i synsperiferien i stedet for bogreolen og vinduet ud til haven.

Det sidste giver især mening med Samsungs Odyssey Ark-skærm. Der er tale om en 55-tommers 4K-monitor med 16:9-skærmformat. Og før du siger, at Samsung bare har taget et af deres fejlslagne 55-tommers kurvede TV-modeller og gen-markedsført det som gamer-monitor, skal du lige læse nærmere.

Ikke bare et relanceret TV

For det første er der tale om et Quantum Dot Mini LED-panel, der nok viser billedet både skarpere og hurtigere end de TV-skærme, Samsung i sin tid forsøgte sig med. Derudover kan man nok godt regne med, at såvel refresh rate, lysstyrke og farvepræcision er noget højere end en TV-skærm fra for 5-6 år siden.

Det skal dog siges, at Samsung endnu ikke har givet os detaljerne, hvad disse specifikationer angår, men skriver blot, at ”der ikke gås på kompromis” med farver og lysstyrke. Der er tilmed en trådløs drejeknap, der følger med skærmen, som kan bruges til at indstille forskellige skærmparametre.

En anden interessant detalje er at skærmen som alle andre skærme kan vippes og drejes på den fod, den kommer med. Men ikke nok med det, den kan tilmed drejes 90 grader, så den står lodret.

Det er der mange skærme, der kan, men ikke i denne størrelse og med disse kurver. Som nævnt er det lidt småt med detaljerne endnu, men så snart vi kender mere til eventuel dansk lancering og en pris, kan du læse om det her.

Tech-YouTuberen Tim Schofield tog nogle billeder af skærmen i brug, som man kan se her:

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.