Forside Nyheder

Telia får adgang til Norlys’ fibernet og udvider dækningsområdet med 700.000 husstande

-
Foto: TDC

Telia kan med ny aftale med Norlys i hånden levere lynhurtige fiberforbindelser til yderligere 700.000 husstande. Aftalen vil sende Telias dækning med fiberbredbånd op på 1,7 mio. danske husstande.

KORT NYT: Markedet for lynhurtige fiberforbindelser er i vækst, og Telia fortsætter med at udvide antallet af husstande, det er muligt at levere forbindelse til.

En ny aftale giver Telia mulighed for at levere fiberforbindelser til både privatkunder og virksomheder gennem Norlys’ fibernet, der dækker 700.000 husstande – primært i Jylland, men også i dele af Sjælland og Fyn, hvor Norlys udvider betragteligt de kommende år.

Annonce:

Med den nye aftale vil Telia kunne tilbyde fiberbredbånd til i alt 1,7 mio. danske husstande. Det er mere end seks ud af 10. Lægges Telias COAX-aftryk oven i, er dækningen på omtrent ni ud af 10 husstande, hvor Telia kan levere højhastighedsbredbånd.

Det tekniske setup, der skal danne grundlag for det nye Norlys-samarbejde, er i gang med at blive opbygget. Målet er at kunne koble de første Telia-kunder på via Norlys’ fibernet, når sommeren går på hæld.

Samarbejdet er kommet på plads igennem OpenNet

”Når vi i OpenNet sætter strøm til samarbejdet, er vi med til at understøtte de gode mål, Telia og Norlys har sat for dagen – og det er vi stolte over at være en del af. Samtidig skubber vi den digitale udvikling i Danmark i den rigtige retning: flere åbne fibernet og flere valgmuligheder på fiberforbindelsen.”, fortæller Henrik Møller Nielsen fra OpenNet i en pressemeddelelse til recordere.dk

OpenNet driver en platform med en samarbejdsmodel til at åbne fibernet i Danmark, og hjælper tjenesteudbydere og netejere med integrationer, aftaler og processer. OpenNet har været i drift siden 2019 og nærmer sig allerede en dækning på 1 million adresser. OpenNet er et selvstændigt selskab, som er ejet af en af Danmarks største energikoncerner, Norlys.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.