Forside Nyheder

’Futurama’ får en ny fremtid: 20 nye afsnit på vej

-

Den populære kultserie fra skaberen af ’The Simpsons’ bliver nu genoplivet for anden gang.

Den kan ikke prale af samme seertal eller langtidsholdbarhed som dens forgænger. Men ’Futurama’ har alligevel en trofast fanskare, og mange af dem er tilsyneladende at finde blandt beslutningstagerne hos Disney. Serien bliver nu genoplivet for anden gang.

Annonce:

Efter Matt Groening skabt den nu legendariske, animerede serie ’The Simpsons’ helt tilbage i 1987 som muntre, korte indslag til den britiske komiker Tracey Ullmans amerikanske show, fik Simpson-familien sin egen serie i 1989. Serien blev som bekendt et gigantisk hit, der til efteråret begynder sin sæson nummer 34.

Efter 10 år med Simpson-familien begyndte Matt Groening dog at tænke i andre baner, og sammen med ’The Simpsons’-forfatteren og -produceren David X. Cohen gik han i 1997 i gang med at udvikle en ny serie. Det blev til ’Futurama’, der hoppede ind i fremtiden, nærmere betegnet i årene efter år 3000.

Tegnet i den vante Groening-stil, men med en endnu mere gakket og ofte grovere form for humor end ’The Simpsons’ blev ’Futurama’ i første omgang en succes, da den havde premiere i marts 1999. Det skete på det amerikanske TV-netværk Fox, der også viste ’The Simpsons’.

Men ’Futurama’ kunne ikke holde dampen oppe i seertallene på samme måde som ’The Simpsons’ kunne. Efter fire sæsoner lukkede Fox serien ned. Men så skete der noget, der dengang var en sjældenhed, men som vi ser en hel del oftere i streaming-æraen.

Serien, der ikke vil dø

’Futurama’-afsnit begyndte at køre i genudsendelses-rotation på den voksen-orienterede animationskanal Adult Swim, samt på kabel- og satellitkanaler rundt om på kloden. Samtidig udkom serien på DVD og begyndte at sælge ret godt. Det stod klart, at ’Futurama’ måske nok ikke var en mainstream-succes, men som kult-serie kunne den stadig være en god forretning.

Det fik Comedy Central til at overtage serien og investere i produktionen af både nye afsnit og fire TV-film mellem 2009 og 2013. De fire film er siden blevet klippet om, sådan at de udgør seriens femte sæson. Men efter den syvende sæson konkluderede også Comedy Central, at der ikke kunne presses mere ud af ’Futurama’. Den syvende sæson blev den sidste i den omgang.

Det har dog hele tiden været 20th Century Fox Television, der har produceret serien, selv om den har været vist andre steder. Dette produktionsselskab er dog siden blevet købt af Disney og har skiftet navn til 20th Television. Og hos Disney er de åbenbart stadig glade for ’Futurama’. I hvert fald er serien nu blevet vækket fra de døde for anden gang.

Ifølge Variety har Disney bestilt 20 nye afsnit af serien, der bliver tilgængelige på streamingplatforme verden over i 2023. Produktionen går angiveligt allerede i gang i næste måned. Det store spørgsmål er, hvilken platform, de nye afsnit bliver tilgængelige på i Danmark.

I USA anses ’Futurama’ for at være en voksen-serie, og den kan derfor findes på Hulu i stedet for Disney+, som Disney reserverer til det børnevenlige materiale. Men i Danmark kan serien ses på Disney+, så der er nok en god chance for at det også bliver dér, de nye afsnit lander.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.