Forside Produkter Auto

Højesteret: Slipper for P-afgift efter fejl i EasyPark app

-

Parkerings-app ledte til betaling på forkert P-område, og det er ikke brugerens fejl slår Højesteret fast.

Der er faldet dom i Højesteret, i en sag om en kontrolafgift givet for manglende betaling for parkering.

Annonce:

Der var betalt for parkering, men for parkering på en anden plads end der hvor bilen holdt. Det kostede en kontrolafgift på 650 kr. – som nu er annulleret.

“A parkerede sin bil i et parkeringsområde med områdenummer 406. Han benyttede ved betalingen EasyPark, der er en app til betaling for parkering. I stedet for at betale for parkering i område 406 betalte han ved brug af appen for parkering i område 104, som lå i nærheden”, forklarer Højesteret i en udmedling og fortsætter:

“En parkeringskontrollør konstaterede under en kontrol i område 406, at der ikke var betalt for bilens parkering i dette område, og pålagde derfor en kontrolafgift på 650 kr.”

 

Henviste til betaling via EasyPark app

I det område hvor bilen blev parkeret var der skilte som angav at betaling kunne ske gennem EasyParks app.

Her blev det forkerte P-område valgt. Landsretten mente at det var P-kundens ansvar at vælge det rigtige P-område, men Højesteret nåede frem til at det er operatøren af P-pladsen som er ansvarlig for brug af den parkerings-app, som de henviser til.

Ved anvendelsen af app’en havde P-kunden fået vist et kort over P-området. Der var ingen advarsel om at tjekke om det angivne parkeringsområde svarede til bilens faktiske placering.

Højesteret kom frem til, at Apcoa Parking Danmark A/S måtte bære risikoen for, at P-kunden ved anvendelsen af app’en betalte for parkering i det forkerte område, og at de derfor ikke kunne fastholde den pålagte kontrolafgift.

Dette selvom der i de almindelige vilkår og betingelser for brug af app’en står at det er kundens ansvar at sikre sig at den foreslåede områdekode svarer til den pågældende parkeringsplads.

Højesteret frifandt P-kunden. Dommen kan læses her

 

Opdatering

Easypark: Apcoa modtog penge for parkeringen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.