Forside Nyheder

Nu siger Marvel-serierne farvel til Netflix

-

Det står stadig ikke helt klart, om Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Punisher og Iron Fist rykker over på Disney+.

Da Disney i sin tid annoncerede, at der var nye liveaction-serier fra Marvels Cinematiske Univers på vej til Disney+, var der nok mange, der stillede spørgsmålet: ”Hvad sker der så med Marvel-serierne på Netflix?”

Annonce:

Hovedselskabet Marvel Entertainment blev købt af Disney i 2009, men film- og TV-rettighederne til adskillige Marvel-superhelte ligger andre steder. Således har Sony retten til at lave film med Spider-Man, og indtil for nylig, hvor Disney købte Fox, var det 20th Century Fox, der lavede film om X-men.

Det var altså ikke så besynderligt, da Netflix i 2015 lancerede en serie med Marvel-helten Daredevil, der snart blev fulgt op af de relaterede serier ’Jessica Jones’, ’Luke Cage’, ’Iron Fist’ og ’Punisher’. Det blev endda til en enkelt sæson med The Defenders, en superheltegruppe, der bestod af de fire førstnævnte helte.

Men som nævnt begyndte tingene at se mærkelige ud, da Disney lancerede Disney+ og annoncerede nye MCU-serier. Til at starte med hed det sig, at Daredevil og resten af holdet ville blive på Netflix, ikke mindst i Danmark, hvor streamingrettighederne og indholdet på platformene ikke altid følger mønstret fra USA, hvor disse ofte er baseret.

Siger farvel 27. februar

Nu er det imidlertid slut. På Netflix’ hjemmeside kan man nu læse, at de ovennævnte serier har sidste dag på Netflix 27. februar. Det er i skrivende stund imidlertid ikke helt klart, om du kan se serierne på andre platforme om to uger, når de falder ud af Netflix-kataloget.

Det oplagte ville naturligvis være at lægge dem over på Disney+, men der er ikke på nuværende tidspunkt meldt noget officielt ud om dette. Marvels Cinematiske Univers har dog imidlertid givet nogle hints om at dette kunne blive tilfældet.

For det første har manden, der holder snor i hele MCU, Kevin Feige, udtalt at hvis Daredevil dukker op i MCU igen, så bliver han spillet af Charlie Cox, der også var inde i Daredevil-kostumet i Netflix-versionen. Det blev bekræftet, da Charlie Cox dukkede op som gæst i rollen som Daredevil i den nyeste Spider-Man-film. Denne er dog produceret af Marvel og Sony i fællesskab, så det er ingen garanti for at

Det er derfor måske endnu mere overbevisende, at en af karaktererne fra Daredevil-universet allerede har gjort sin entré på Disney+. Vincent D’Onofrio, der imponerede alle med sin intense portrættering af skurken Wilson Fisk alias Kingpin i ’Daredevil’ på Netflix, dukkede ganske overraskende op i den samme rolle i ’Hawkeye’-serien på Disney+.

Senest, når måneden er omme, finder vi ud af, om serierne hopper over på Disney+ med det samme, eller om de forsvinder helt – eventuelt blot for en tid. Eller måske kommer der allerede en udmelding fra Disney+ i løbet af de næste dage. Vi skal nok melde det ud her på siderne, hvis det sker.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.