Forside Produkter Mobil

Tag Heuers smartur koster det tidobbelte – med gammel software

-

Det klassiske luksus-urmærke er klar med fjerde generation af deres smarture, der først senere kan opgraderes til Wear OS 3.

Googles Wear OS-platform har altid haft mindst én fordel frem for Apple Watch: Muligheden for at variere det ydre design, hvilket også omfatter runde ure. Det har betydet, at nogle af de store urmærker og modebrands har kunnet lave smarture baseret på Wear OS.

Det gælder f.eks. Tag Heuer, hvis udbud også omfatter Wear OS-ure. Nu er det prestigiøse urmærke klar med en ny version af sidstnævnte, hvor indmaden er blevet opdateret til nyere hardware, der kan stille de behov, en moderne smarturs-bruger har.

Annonce:

Der er dog lige et enkelt problem i den sammenhæng. Som det blev gjort klart, da Google og Samsung i sin tid annoncerede, at de sammen havde udviklet en ny udgave af Wear OS, så kan sidstnævnte stort set kun findes på Samsung-ure lige nu.

Med andre ord er det den gamle Wear OS 2-version, der agerer styresystem på Tag Heuers nye Connected Caliber E4-ur. Firetallet indikerer, at der er tale om den fjerde generation af Tag Heuers Wear OS-ure.

Ligesom når du køber ethvert andet Wear OS-ur lige nu, der ikke står Samsung på, går du altså glip af en række af de nyeste funktioner. Og det ville sådan set også være fint nok, hvis det ikke var fordi, uret starter ved en pris på 14.250 kroner. Det er omtrent 10 gange så meget som man p.t. kan købe et Galaxy Watch 4 for ifølge Pricerunner.

Eksklusivitet og hestekræfter

I begge tilfælde er der tale om de mindste versioner af urene og i Tag Heuer-tilfældet er det 42mm-udgaven med gummi-rem. Skal du have den store 45mm-version, starter prisen (også med gummi-rem) ved 16.300 kroner. Du kan dog også gå op i en version, hvor urkassen er lavet af titanium i stedet for stål, og så koster uret 19.950 kroner. Stadig med gummi-rem.

Visse af modellerne kommer også med stållænke eller læderrem. Indvendigt er der dog skruet helt op for hardwaren. Qualcomms kraftigste smarturs-processor, Snapdragon 4100 Plus driver værket, og uret kommer med et altimeter/højdemåler, accelerometer, pulsmåler, kompas og GPS indbygget som hardware. Uret er baseret på Bluetooth 5.0.

Connected Calibre kan ifølge Tag Heuer holde en hel dag på batteriet, og 45mm-udgaven kan også køre fitnessmåling i en time eller to oven i dette (afhængig af aktiviteten). Apropos aktiviteter, så har Tag Heuer lavet deres eget fitness-program, der kun kan tilgås fra firmaets ure.

Og det er jo nok præcis den slags eksklusivitet og brand-loyalitet, der kan få Tag Heuer-fans til at punge ud. Når man køber et ur i luksusklassen, er det jo langt fra kun funktionaliteten, man betaler for, men også navnet og designet. Det hører også med til historien at Tag Heuer har lovet at opgradere urene til Wear OS 3, så snart denne opgradering gøres tilgængelig fra Google og Samsung.

Det er den samme opgradering som bl.a. ejere af Fossils Gen 6-ur venter på, og som formentlig vil føre til en bølge af nye Wear OS-ure fra alle mulige andre mærker, når Samsungs eksklusivitetsperiode udløber.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.