Forside Produkter Mobil

Nu kommer Carl Peis Nothing-smartphone

-

OnePlus-stifteren gør klar til at lancere en konkurrent til produkterne fra sin tidligere arbejdsplads allerede i næste måned.

Man kan med rette spørge sig selv, om det i virkeligheden var medstifteren Carl Peis kreative talent, der sikrede OnePlus en plads på verdenskortet for snart en del år siden. Siden Carl Pei forlod firmaet og startede forbrugerteknologi-brandet Nothing, er OnePlus ikke helt så unik en profil på markedet længere.

Annonce:

Det kan man blandt andet se på vores anmeldelser her på rec.dk, hvor vi stadig er imponerede over virksomhedens flagskibsmodeller og øretelefoner, men når det gælder smarture og firmaets billigere smartphones, er anmeldelserne generelt lidt mere lunkne.

Det kan måske ikke undre, eftersom OnePlus nu er fusioneret med det noget større OPPO-mærke, der ser ud til at få lov til at markedsføre alle de nye innovationer i deres smartphones. Det lugter langt væk af, at OnePlus er ved at skrue ned for blusset, og måske er det derfor, Carl Pei i sin tid sagde fra.

Han rykkede i stedet til London og startede forbrugerteknologi-firmaet med det flabede navn Nothing. Det skabte en del postyr, da det skete, fordi alle forventede, at han snart ville smide en konkurrent til OnePlus’ smartphones på gaden.

Delvis gennemsigtig

Indtil videre er det dog kun blevet til et par trådløse øretelefoner, der allermest udmærker sig ved designet, der er delvist gennemsigtigt. Det har til gengæld vist sig at være at niche-hit blandt folk, der gerne vil have noget andet end Apple, Samsung og de andre store mærker.

Modsat de store mærker er Nothing ikke bange for at melde sine salgstal ud, og de siger, at der er solgt 400.000 sæt Nothing-øretelefoner indtil videre. Det lyder måske ikke af så meget i forhold til Samsung eller Apple, men for et nichebrand, der er i opstartfasen, er det ikke så tosset.

Men nu kommer så den Nothing-smartphone, som de fleste havde forventet ville dukke op på et tidspunkt. Ifølge TechCrunchs kilder har firmaet arbejdet på telefonen i over et år, og vil vise den frem i april. Carl Pei har haft en prototype med på Mobile World Congress, der finder sted i Barcelona i disse dage, og her har han haft en del møder med leverandører og forhandlere.

Der er ikke sluppet ret mange detaljer ud om smartphonen, ud over, at designet skulle have gennemsigtige elementer ligesom øretelefonerne. Man vil altså kunne kigge ind på elektronikken gennem dele af smartphone-overfladen. Dertil kommer, at den formentlig bliver baseret på Android, og formentlig kommer til at ligge i et fornuftigt prisniveau, da det hele tiden har været Carl Peis kendetegn.

Ifølge TechCrunch har Nothing penge nok at udvikle produkter for lige nu – igen, taget i betragtning at de er et lille, nystartet firma. De har hentet 70 millioner dollar fra Google, venturekaptial-fonde og enkle kendis-investorer, der blandt andet tæller YouTuberen Casey Neistat og Reddits stifter og CEO Steve Huffman.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.