Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: B&O Beoplay Portal – Trådløst Luksus gaming headset med aktiv støjreduktion

-

Bang & Olufsen er i disse år mest kendt for deres hovedtelefoner og trådløse højttalere, og nu har de også kastet sig seriøst ind i det lukrative gaming-marked med Beoplay Portal, der er et trådløst headset.

Når man spiller, er en af de vigtigste typer af ekstraudstyr for mange, et godt headset med mikrofon og god lyd. De skal sidde godt, uden man sveder for meget, og der er det første man normalt tænker på ikke Bang & Olufsen fra Struer.

Men det kan være det bliver det i fremtiden, for inden for det sidste år, har B&O sendt Beoplay Portal på markedet, og nu er de klar med en opdateret version, der har fået understøttelse for både Bluetooth og en hurtig 2,4 GHz trådløs forbindelse via dongle på markedet. Fordelen ved Portal, er at når du ikke gamer, er de også et ganske habilt sæt over-ear hovedtelefoner, som du kan bruge til at høre musik og deltage i videomøder.

Annonce:

Du skal være opmærksom på at Portal findes i to version. En version til Xbox og en version til PC og Playstation. Fælles for dem begge er at de udover at virke med enten Xbox eller PC og Playstation, har Bluetooth 5.1 der virker med din smartphone eller tablet. Vi har testet Beoplay Portal til PC og Playstation, og her er hvad vi synes.

 

Udpakning og design

B&O Beoplay Portal kommer i en æske der udover hovedtelefonerne indeholder et mini-jack kabel, et USB-A til USB-C opladningskabel, en USB-A og en USB-C 2.4Ghz dongle til trådløs lyd, og en stofpose i matchende farve. Og så er der de sædvanlige små manualer man aldrig læser, fordi du hurtigt lærer at betjene dem via den medfølgende app.

Modellen vi testede var Grey Mist (lysegrå), men du kan og få Beoplay Portal i farverne Black Anthracite (sort) og Navy (blå).

 

Designet minder om noget vi har set før i Beoplay Hx serien, og så alligevel ikke helt, for hvor man på andre serier ofte betjener hovedtelefonerne på siden af ørekoppen, så har Bang & Olufsen på Portal valgt at lægge dele af betjeningen på siden og andet på touch-zoner på kanten af hovedtelefonerne, og det skal man lige vænne sig til.

På højre ørekop finder du USB-C, mini-jack, tænd/sluk knap samt en aflang touch-slider til lydstyrke. På venstre ørekop finder du bluetooth knap og en slider til betjening af transparent lyd. De to diske på siden af ørekoppen bruges så til at skifte nummer og vælge næste nummer hvis man hører musik.

 

Dongle til 2.4Ghz lyd.

Jeg er vild med Bang & Olufsens design, og med en vægt på 279 gram og mål på 167,3 B × 178,7 H × 92,6 D mm er de på ingen måde svære at gå rundt med. Hovedtelefonerne er primært lavet i aluminium og polymer mens ørepuderne er lavet i læder.

Designet er klart godkendt.

 

Hvordan lyder de?

Beoplay Portal lyder lige så godt som man forventer af trådløse hovedtelefoner fra Bang & Olufsen. Lyden er fyldig og der er plads til både bas, diskant og mellemtone. Deres aktive støjreduktion virker godt, og du kan som sagt bruge Portal til både spil og musik.

Når det gælder musik lyder de godt uanset om det er rock eller klassisk musik, men hvis du ikke skal bruge dem til gaming, så køb Beoplay HX i stedet, der lige er et nøk bedre i min optik. Til gengæld så får du med Beoplay Portal en rigtig god lyd, og så får du gaming funktioner du ikke får med andre Beoplay modeller. Du får nemlig 2.4Ghz trådløs lyd, der gør du kan bruge dem til spil uden at opleve forsinkelse i lyden.

Når du spiller får du virkelig god lyd. Jeg testede Beoplay Portal med Playstation 5, hvor jeg spillede Gran Turismo 7 og Sniper Ghost Warrior Contracts 2, og wow, der får man virkelig god lyd.

De indbyggede mikrofoner virker også godt, når du taler med andre i spil, og også til telefonmøder. Den aktive støjreduktion kan du justere, så den passer til dit behov, og selvom vi ikke er på Sony WH-1000XM4 niveau, så er også den godkendt.

Lyden på Beoplay Portal er klart godkendt – Både til musik og spil.

 

Hvordan er de at have på og betjene?

Ligesom andre modeller fra Bang & Olufsen, så er Beoplay Portal virkeligt behagelige at have på. Kopperne er luftige, og lægger ikke meget pres på ørene og hovedet. Jeg bruger briller, og det var på ingen måde generende at have dem på samtidigt med at jeg havde brillerne på.

Betjeningen kræver noget tilvænning. Normalt elsker jeg betjeningen vide sidediskene på HX serien, men nu betjener du lydstyrke og støjreduktion på kanten af ørekopperne, og det med at skifte nummer og starte og stoppe på siden af ørekoppen.

 

Sammen med hovedtelefonerne kan du bruge B&O’s app, som du kan bruge til at indstille lyden, og også bruge den til at opdatere firmwaren i hovedtelefonerne. Under vores test kom der en opdatering, der bl.a. løste nogle problemer med aptX afspilning. Og det er skønt at B&O sørger for at rette eventuelle fejl i softwaren.

Betjeningen er OK, men ikke lige så intuitiv som vi kender det fra andre Beoplay enheder.

 

Batteritid

Du skal ikke være bange for at løbe tør for batteri mens du spiller med Beoplay Portal. D får op til 19 timers batteritid, når du bruger USB dongle, og op til 42 timer med Bluetooth 5.2 og aktiv støjreduktion slået til.

Genopladning via USB-C tager ca. to timer, så er det 1.200 mAh Litium-ion-batteri klar til endnu en dag af spil.

Batteri er klart godkendt.

 

Konklusion

Beoplay Portal til PC og Playstation er et rigtigt godt gaming-headset, der har den fordel at det også kan fungere som dine primære musik-hovedtelefoner, og ser man det med den vinkel, så er de slet ikke så dyre som man ellers ville mene, for de koster 3.749,-

Lyden er virkelig god, og uanset om det er spil eller musik, får du virkelig en god kvalitet i en og samme pakke.

Så har du de penge de koster, og er ud luksus-gamer, så er det klart Beoplay Portal du skal kigge efter. Vi giver dem en flot karakter, og kvitterer med et “Recordere.dk anbefaler”

 

Pris og tilgængelighed

Beoplay Portal PC/PS er tilgængelig nu i farverne Black Anthracite, Grey Mist og Navy hos udvalgte forhandlere og på bang-olufsen.com til en vejledende pris på 3.749 DKK. inkl. trådløs dongle.

B&O Beoplay Portal

8.2
YDELSE (LYD) 9.0
BRUGERVENLIGHED 7.0
BATTERITID 8.5
KOMFORT 9.0
Batteritid 7.5
Pris (Value for money) 8.0

Plus

  • Virklig god lyd
  • 2.4Ghz lyd til PC og Playstation
  • Velkendt B&O design

Minus

  • Ikke så vild med betjeningen
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.