Forside Detail

Russer har solgt: Humac bliver dansk

-

Apple-forhandleren Humac er nu danskejet efter at den tidligere russiske ejer er købt ud

Humac, har de seneste 13 år været ejet af en russisk investor, men efter den 24. februar 2022 stod det hurtigt klart, for både den russiske ejer og den danske ledelse i Humac, at dette ejerskab ikke kunne fortsætte. Det skriver Humac i en udmelding.

Annonce:

Den autoriserede Apple-forhandler, med 22 butikker fordelt over hele landet, kom i klemme da krigen brød ud i Ukraine. Så meget at de forsøgte at udviske sporene af det russiske ejerskab (Inventive Retail Group) på deres hjemmeside.

Men nu er løsningen faldet på plads. Et dansk selskab har købt den tidligere russiske ejer ud.

“Vi har derfor arbejdet intensivt på at sikre et nyt ejerskab af Humac de seneste uger. Jeg er derfor glad for, at vi nu har sikret den forsatte drift af Humac under dansk ejerskab af Jacob Andersen Holding”, fortæller Michael Bech, CEO i Humac, og fortsætter:

“Hverken den danske ledelse i Humac eller den tidligere ejer havde forudset den russiske invasion i Ukraine. Jeg er derfor også glad for, at vi med Jacob Andersen Holdings overtagelse af Humac, nu er fri af enhver relation til Rusland og at vi nu er et 100% ejet dansk selskab”.

Han fortæller at det også har været en hård periode for kædens medarbejdere.

“De seneste godt 2 måneder har været en hård periode for alle medarbejderne i Humac og særligt at skulle modtage daglig kritik af vores daværende ejerskab. En kritik vi har haft fuld forståelse for. Den hårde periode er nu afløst af stolthed hos alle medarbejdere”, slutter Michael Bech.

Ny ejer er Jacob Andersen Holding. Et selskab hvis ejerskaber også tæller Nordic Houseware Group A/S (Plast Team og Room Copenhagen), Han Kjøbenhavn A/S, Copenhagen Design ApS samt Vendsyssel FF ApS.

Jacob Andersen fortæller til DR og TV 2, at han ikke har betalt noget for Humac. Til gengæld overtager han et selskab med over 132 mio. kr. i gæld og tilfører 42 mio. kr. i ny aktiekapital, som blandt andet skal være med til at understøtte den fremadrettet vækst.

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung lancerer ny robust bærbar SSD
Næste artikelNu stiger prisen på Philips Hue
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.