Forside Nyheder

Sonos køber firma bag lysdrevet højttaler

-

Mayht står bag en Bluetooth-højttaler, der ikke kræver anden strømkilde end lys, men Sonos er formentlig ude efter noget andet.

De fleste Recordere-læsere husker formentlig lommeregnerne fra 1980’erne og 1990’erne, der ikke krævede batterier for at fungere, men blot en lyskilde. Der er nok en del af os, der har forsøgt at bruge sådan en fætter ved at vinkle den rigtigt i forhold til en lampe eller solen med dertilhørende frustrationer over ikke at kunne se, hvad der stod på displayet.

Nu her få årtier senere er teknologier, der konverterer lys til strøm blevet langt mere avancerede. Svenske Exeger har for eksempel ret stor succes med deres PowerFoyle-materiale, der blandt andet har fundet vej til de selv-opladende hovedtelefoner fra Urbanista med modelnavnet Los Angeles.

Annonce:

Men PowerFoyle formidler også strøm til en prototype af en trådløse højttaler fra hollandske Mayht. Eller rettere…det gjorde det. Mayht er nemlig lige blevet købt af Sonos, og det giver naturligvis forhåbninger om at prototypen, der blev vist frem på CES i år, kan blive sat i masseproduktion.

Dette er prototypen, som Mayht og Exeger viste frem på CES i år, og som angiveligt kan køre på energi fra både solen og indendørslamper (Foto: Mayht)

Ud over det spændende samarbejde mellem Exeger og Mayht kan det dog være noget andet, som Sonos har betalt 100 millioner dollar for i købet af Mayht. Ud over at forsøge at gøre højttalere mindre og lettere ved at hente strøm fra lys, har Mayht nemlig også fundet på noget andet, der gør højttalerne mere diminuitive.

Op til ti gange mindre

Det er firmaets såkaldte Heartmotion-teknologi, som Mayht mener er en revolution i forhold til, hvordan man fremstiller højttalere. Teknologien kan skrumpe driverne i f.eks. Bluetooth-højttalere, så de bliver helt op til ti gange mindre.

Dette skulle vel at mærke ske uden tab af lydkvalitet, ikke engang når det gælder de lave frekvenser, ifølge hvad Mayht selv påstår. Men Sonos er normalt ikke et firma, der går ned på lydkvalitet (kategorien taget i betragtning, naturligvis), så de har formentlig hørt noget, de kunne lide.

Fordi Heartmotion-teknologien gør højttalerne mindre, er der også mindre materiale, der skal flyttes rent fysisk for at skabe lyden. Af samme grund bruger teknologien også mindre strøm, og det er naturligvis en fordel, når man forsøger at drive en højttaler med energi fra lys.

Sonos’ CEO, Patrick Spence, henviser dog specifikt til højttaler-teknologien i sin udtalelse om købet: ”Mayht’s banebrydende transducer-teknologi vil muliggøre Sonos’ næste store skridt fremad i produktporteføljen”. Spence tilføjede, at Mayht-teknologien vil være med til at ”accelerere” firmaets produkt-roadmap.

Om dette betyder, at vi kommer til at se lysdrevne Sonos-højttalere snart, er stadig uvist. Men der er en god chance for at Sonos-højttalerne bliver lidt mindre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.