Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Technics EAH-A800 – Trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion

-

Op til 50 timers batteritid med aktiv støjreduktion slået til, understøttelse for både AAC, LDAC, Hi-Res Audio Wireless og SBC – Det er hvad Technics EAH-A800 tilbyder sine brugere. Vi har testet det imponerende sæt trådløse hovedtelefoner fra Technics.

Der er kamp om førersædet, når det gælder trådløse hovedtelefoner med god lyd, god aktiv støjreduktion og lang batteritid. Og Nu har Technics meldt sig ind i kampen med EAH-A800 serien, der tilbyder fantastisk lyd og en batteritid på hele 50 timer med aktiv støjreduktion slået til.

Modellen kommer i to farver, og her kan i læse hvad vi synes om den spændende model fra Technics.

Annonce:

 

Udpakning og design

Technics EAH-A800 kommer i en æske, der udover hovedtelefonerne indeholder et etui i kunstlæder, som så indeholder et Mini-jack kabel (1 m), et USB-A til USB-C opladningskabel (0,5 m), et mini-jack til dual-jack flystik og så er der en lille manual, man kan bruge hvis man gerne lige vil have en hurtig forståelse hvad de forskellige knapper på hovedtelefonen gør.

Technics EAH-A800 trådløse hovedtelefoner kommer i farverne sort og sølv, og modellen vi testede var den sorte, som rent farvemæssigt minder meget om en space grey fra Apple.

 

Etui med kabler og adaptere (foto: recordere.dk)

Designet er elegant, og Technics har valgt den lette løsning, og lagt alle kontrollerne på højre ørekop. Det betyder at du bag øret har hele 4 knapper, USB-C indgang samt mini-jack stik. Udover de knapper har du en tap-kontrol på højre ørekop, som du kan bruge til at slå aktiv støjreduktion til eller fra.

Knapperne bruges til lydstyrke, play/pause/tag telefon osv. samt knap for tænd/sluk/pair bluetooth. Og det kræver lidt øvelse fordi knapperne ligger meget tæt på hinanden, så du skal lige føle efter når du skal skrue op eller ned på hovedtelefonerne. Men jeg er glad for fysiske knapper, så efter lidt tilvænning fungerer det ganske godt. På siden af højre ørekop kan du tappe med fingeren, og så kan du slå aktiv støjreduktion til eller fra.

 

Designet er elegant og hovedtelefonen vejer kun 298 gram. De er utroligt lette at bære, jeg havde ingen problemer med at have dem på i flere timer. Ørepuderne er superbløde, og de fordeler trykket jævnt og giver en stabil pasform med en hovedbøjle, der reducerer trykket på hele hovedet. Jeg bærer briller og det var ikke generende at have dem på mens jeg lyttede til musik.

De måler 196 x 170 x 85 mm (H x B x D). Jeg har ikke kunne finde information om de er fugtsikre, så jeg må indrømme at jeg ikke turde teste dem i regn, selvom der i testperioden har været rigeligt af den.

 

Etuiet der følger med

Inde i hovedtelefonen finder man en PEEK/polyuretan 3-lags membran 40mm driver, som giver et bredt lydbillede, og så er der hele 8 mikrofoner, til at styre tale og den aktive støjreduktion. Der er også sensorer indbygget, der måler om du har hovedtelefonerne på. På den måde kan du sætte den op til selv at slukke hovedtelefonerne hvis du ikke bruger dem.

Når du tænder dem første gang, så er de allerede sat i Bluetooth Pair mode, så de er klar til at forbinde.

 

Technics Audio Connect App – Installation og opsætning

Technics har deres egen app som kommer til både Android og iOS. App’en kan hentes gratis og har et væld af indstilliger. Du kan også firmware opdatere hovedtelefonere via app’en.

I app’en kan du sætte din egen foretrukne lyd op, da der både er gode forud indstillinger, men du kan også vælge at designe din egen lyd. Det er også i app’en at du kan indstille hvordan tap-sensoren skal agere når du trykker på den. Du kan også indstille hvor hård den aktive støjreduktion skal virke.

I det hele taget der det en god og omfattende app, og når du først har været det hele igennem, så kommer du ikke til at bruge den så meget mere, med mindre du har brug for at ændre i EQ indstillingerne eller opdatere hovedtelefonen.

 

Technics AEH-A800 er super behagelige at have på, også i længere tid

Hvordan lyder Technics EAH-A800?

Det korte svar er at EAH-A800 lyder rigtigt godt. De to 40mm drivere giver en ualmindelig bred lyd, hvor der er plads til både god og dyb bas, klar mellemtone og en let kontrollerbar diskant. Der er ingen tvivl om at Technics har kælet for netop lyden, for personligt havde jeg ikke brug for at lave ændringer i EQ. Jeg valgte deres “Dynmaic” indstilling giver lidt ekstra på alle niveauer. Og jeg har i testperioden lyttet til nærmest alle slags musik, og Technics EAH-A800 er blandt det allerbedste jeg har hørt på trådløse Bluetooth hovedtelefoner.

Deres aktive støjreduktion er diskret, men ændrer ikke ved at lyden stadig er rig på både mellemtone og diskant som ofte lider når aktiv støjreduktion er slået til. Hvis du har brug for at høre de omgivelser du befinder dig i, er der en transparent mode, som kan aktiveres med to tap på højre ørekop. Den virker også rigtigt godt. 

 

Når det gælder aktiv støjreduktion, kan de dog ikke slå Sony WH-1000XM4, som stadig er kongen af støjreduktion. Til gengæld er lyden bedre i Technics EAH-A800, når du lytter til musik, og måske ikke har brug for en hård aktiv støjreduktion.

Du har support for både AAC, LDAC, Hi-Res Audio Wireless og SBC, så uanset om du bruger Android eller iOS enheder, så får du en rigtig god og fyldig overførsel af lyd fra både iPhone og Android mobiler.

De indbyggede mikrofoner, er også imponerende gode – Uanset om det er videomøder eller telefonopkald, så har mikrofonerne rigtig god lyd. De dæmper også støj i det område du sidder i.

Lyden er klart godkendt.

 

Rigtig gode trådløs forbindelse til to enheder samtidigt (Multi Point).

Technics EAH-A800 kommer med Bluetooth 5.2, og har en rigtig god rækkevidde. Jeg har gået rundt i huset med dem på, mens telefonen lå i stuen, og ikke en enste gang har jeg oplevet udfald. EAH-A800 understøtter A2DP, AVRCP, HSP og HFP profiler via Bluetooth.

Technics EAH-A800 understøtter Multi Point, og det sættes op i app’en, så du kan have dem tilsluttet både computer og smartphone samtidigt. Du skal dog være opmærksom på, at den så skifter mellem de to enheder ud fra den som får aktiveret lyd sidst. Det fungerer men kræver lidt tilvænning.

 

Opladning sker via USB-C

Sindsyg batteritid på op til 50 timer.

Jeg er imponeret over batteritiden på Technics EAH-A800, der giver op til 50 timer batteritid med aktiv støjreduktion slået til (AAC), og helt op til 60 timers batteritid uden. Med LDAC får du op til 40 timers batteritid med aktiv støjreduktion slået til.

Genopladning er også effektiv. Fra 0 – 100% tager ca. 3 timer, men du kan få op til 10 timers ANC spilletid på kun 15. min.

Jeg har ikke oplevet andre trådløse hovedtelefoner give så lang batteritid med aktiv støjreduktion. Igennem Hele testen var det ikke nødvendigt at genoplade, og selvom jeg havde dem på hele dage, var der masser af batteri tilbage.

Batteritiden er klart godkendt.

 

Konklusion

Technics EAH-A800 er trådløs lyd fra øverste hylde. De er ikke billige, men du virkelig en god lyd, og en ok aktiv støjreduktion. Hvis det udelukkende er den aktive støjreduktion du går efter, er Sony WH-1000XM4 bedre, men hvis rigtig god lyd også betyder noget, så er den samlede pakke i Technics EAH-A800 bedre. Oven i det får du en ualmindelig god mikrofon-lyd, når du deltager i møder og telefonopkald.

Vi kvitterer med en flot karakter, og synes du skal gå en tur i det lokale Panasonic Center og se om du kan få lov til at høre dem inden du køber.

Pris og Levering

Technics EAH-A800 trådløse hovedtelefoner kommer i farverne sort og sølv og koster 2.695,- DKK. Du kan se billigste dagspris her. Hovedtelefonerne kan købes i nærmeste Panasonic Center, og enkelte steder online.

Technics AEH-A800

9.4
YDELSE (LYD) 9.5
BRUGERVENLIGHED 9.0
BATTERITID 10.0
KOMFORT 9.5
Pris (Value for money) 9.0

Plus

  • 50 timers batteritid med støjreduktion
  • Rigtig god Technics signaturlyd
  • Hurtig opladning
  • God Bluetooth dækning
  • God Codec support

Minus

  • ANC ikke lige så god som Sony, men god nok
Annonce:
Forrige artikelGratis FIFA+ vil streame 40.000 fodboldkampe om året
Næste artikel’For All Mankind’ sæson 3 lander på Apple TV+ 10. juni
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.