Forside Produkter Auto

Volvo Cars investerer i lynhurtig batteri og oplader startup.

-

Volvo Cars har via sin venturekapitalarm Volvo Cars Tech Fund foretaget en investering i StoreDot, et israelsk firma, der udvikler ekstrem hurtig batteriladeteknologi til elbiler.

StoreDot arbejder på en banebrydende teknologi, der ifølge virksomheden skal resultere i batterier, der kan oplades til 160 km ren elektrisk rækkevidde på bare fem minutter. Investeringen giver Volvo Cars mulighed for at arbejde tæt sammen med StoreDot om en spændende ny batteriteknologi, i takt med at virksomheden stiler mod at blive fuldelektrisk bilproducent i 2030.

Annonce:

Ved at samarbejde med Volvo Cars sigter StoreDot mod at fremskynde time-to-market for sin teknologi og satser på masseproduktion i 2024. Volvo Cars er den første premium bilproducent, der investerer i StoreDot. Samarbejdet mellem de to virksomheder kommer primært til at foregå inden for det joint venture om batteriteknologi, som Volvo Cars etablerede sidste år med Northvolt, Sveriges førende batteriproducent.

“Vi sigter mod at være den hurtigste transformer i vores branche, og vores Tech Fund spiller en afgørende rolle i etableringen af partnerskaber med fremtidige teknologiledere,” udtaler Alexander Petrofski, chef for Volvo Cars Tech Fund. “Vores investering i StoreDot understøtter denne ambition, og deres engagement i elektrificering og CO2-fri mobilitet matcher vores egen. Vi glæder os til at gøre dette til et vellykket samarbejde for begge parter og stræber efter at sende denne banebrydende teknologi på markedet.”

 

Længere rækkevidde og hurtigere opladning

StoreDots banebrydende batteriudvikling er centreret omkring en unik silicium-dominerende anodeteknologi og tilknyttet softwareintegration. Målet er at udvikle en ekstremt hurtig batteriladeteknologi – helt i overensstemmelse med Volvo Cars’ ambition om at udvikle elbiler med længere rækkevidde, hurtigere opladning og lavere omkostninger.

Volvo Cars var den første etablerede bilproducent, der forpligtede sig til en altomfattende elektrificering med henblik på kun at sælge fuldelektriske biler i 2030. Målsætningen er, at halvdelen af virksomhedens globale volumen skal bestå af fuldelektriske biler allerede i 2025.

Virksomhedens joint venture med Northvolt, der blev annonceret sidste år, vil fokusere på både udvikling og fremstilling af state-of-the-art battericeller, specielt udviklet og skræddersyet til brug i næste generation af fuldelektriske Volvo- og Polestar-biler.

Som en del af joint-venture investeringen på ca. 30 mia. SEK etablerer begge virksomheder et fælles forsknings- og udviklingscenter samt et batteriproduktionsanlæg i Gøteborg-området. Tilsammen vil dette skabe over 3.000 nye arbejdspladser og bane vejen for Volvo Cars’ ambitiøse elektrificeringsstrategi. Virksomhedens overgang til total elektrificering er en del af ambitionen om at blive klimaneutral senest i 2040, i takt med at den stiler mod en konsekvent reduktion af CO2-udslippet på tværs af hele sin forretning.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.