Forside Nyheder

’Black Mirror’ sæson 6 er på vej

-
(Foto: Netflix)

Efter flere års pause på grund af pandemi og rettighedsbøvl vender en af Netflix’ kronjuveler tilbage til skærmen.

Der er meget snak om kvaliteten af indhold på Netflix for tiden. Der er dem, der mener, at Netflix satser på kvantitet i stedet for kvalitet nu om dage, og at det er en af grundene til at verdens største streamingtjeneste nu oplever et fald i abonnentskaren. Netflix er dog udmærket klar over, hvad folk siger om dem.

Af samme grund har Netflix ifølge Hollywood-branchemediet Variety indført testvisninger på samme måde som Hollywood-studierne har gjort det i årtier. Et udvalg af amerikanske abonnenter har ageret testpublikum, og hvis de for alvor melder et produkt ned, bliver det lavet om.

Annonce:

Vi har dog formentlig ikke set ret mange produktioner, der har været igennem en testvisning endnu, eftersom initiativet kun skulle være startet inden for de sidste seks måneder. Og der er visse Netflix-produktioner, der næppe behøver at blive testet. En af dem hører til blandt Netflix kronjuveler: ’Black Mirror’. Og efter lang tids fravær, er den dystopiske serie nu på vej tilbage.

Ifølge førnævnte Variety er sjette sæson af serien med de uhyggeligt troværdige og ofte ganske profetiske, dystopiske visioner af teknologi-udviklingen i den nære fremtid nu undervejs. Sæsonen er ved at blive castet, og det betyder som regel, at manuskripterne er klar (ellers ville instruktører og producere jo ikke vide, hvilke roller, der skulle besættes).

Endnu længere afsnit

Og disse manuskripter ligger angiveligt ikke i den kortfattede ende. En kilde tæt på produktionen siger til Variety, at de enkelte afsnit i den kommende sæson er endnu mere film-agtige end tidligere. Afsnittene i ’Black Mirror’ er blevet længere med tiden, og kommer ofte op i nærheden af spillefilmslængde. I den nye sæson produceres hvert afsnit netop ligesom en film ifølge kilden.

Anthony Mackie i ‘Striking Vipers’, et af de mest tankevækkende afsnit i femte sæson af ‘Black Mirror’ (Foto: Netflix)

Med andre ord har Black Mirrors skaber, Charlie Brooker, langt om længe kommet ud af den skrivepause han tog, da COVID-19 for alvor buldrede derudaf for to år siden. Dengang sagde han til det britiske ugeblad Radio Times at ”Jeg tror ikke, nogen har lyst til at se historier om samfund, der bryder sammen lige nu…så jeg har fokuseret på manuskripter, jeg selv kan grine ad.”

Brooker’s morskabsrejse resulterede blandt andet i de to top-humoristiske nytårsudsendelser ’Death to 2020’ og ’Death to 2021’, samt ’Attack of the Hollywood Clichés’, der gik lige hjem hos mange filmfans. Disse er alle at finde på Netflix, hvilket der er en god grund til. Og denne grund kan også være en årsag til at det næsten er tre år siden, vi sidst har set en ’Black Mirror’-premiere.

’Black Mirror’ startede på britiske Channel 4 og var oprindeligt produceret af produktionsselskabet House of Tomorrow, som Brooker kørte sammen med sin faste makker Annabel Jones. Dette selskab var finansieret af den britisk-hollandske TV-gigant Endemol Shine Group, der siden er blevet solgt til solgt til verdens største TV-produktionsselskab, Banijay.

For ikke at lade sig diktere af Banijay forlod Brooker og Jones House of Tomorrow og startede et nyt selskab, Broke and Bones, i januar 2020. Men eftersom ’Black Mirror’-rettighederne stadig lå i det gamle selskab, kunne Brooker og Jones ikke gå i gang med at lave flere afsnit i serien til Netflix før en licensaftale var på plads. Men det er den altså nu, så forhåbentlig kommer sjette sæson af ’Black Mirror’ engang til næste år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.