Forside Nyheder

PS5-salg hårdt ramt af leverance-problemer

-

Chipkrise, logistik-problemer og andre, lignende udfordringer sætter PS5-salget langt bagud i forhold til PS4.

Hvis du ikke har lagt mærke til det, er det ret svært at købe en PlayStation 5. De store butikskæder, der sælger konsollen, sender beskeder ud om at der NU er PS5’er på lager, og så stormer folk ud for at købe den. Lagerbeholdningen bliver som regel tømt temmelig hurtigt.

Annonce:

Således opfordrer Elgiganten f.eks. folk til at følge dem på Instagram for at få hurtigt besked, når der lander en ladning PS5’er (det er også en smart måde at få flere følgere på Instagram). Power tager imod bestillinger på websiden, ”i takt med at vi får sikret leveringen”, som kæden skriver.

Det er altså formentlig ikke købelysten, den er gal med, når PS5-salget ikke går specielt godt. Som Sony selv forklarer det, så handler det simpelthen om at Sony ikke kan levere PS5’er nok til markedet. Det sidste handler slet og ret om de problemer, som forsyningskæderne indenfor forbrugerteknologien har oplevet i kølvandet på COVID-19.

Sony har som flere andre teknologiselskaber netop fremlagt kvartalsregnskabet for første kalenderkvartal, og her fremstod tallene for PS5-salget ikke specielt godt. Allerede i sidste kvartal advarede Sony dog om, at PlayStation-salget ville falde drastisk her i starten af året.

Bedre salgstal på vej

Dette er ikke bare fordi, kalenderårets første kvartal altid repræsenterer et fald i forhold til julekvartalet, der går forud. Julekvartalet gik nemlig heller ikke fantastisk for PS5-salget, og dermed kunne Sony forudse, at første kvartal i 2022 næppe ville gå særlig godt. Men de fleste er dog blevet overraskede over, hvor skidt det rent faktisk gik.

PS5 blev kun solgt i lige omkring to millioner eksemplarer i de første tre måneder af 2022. Det er kun 60% af de 3,3 millioner eksemplarer, der blev solgt i det samme kvartal i 2021. Og så kunne man jo fristes til at tro, at det bare var den naturlige livscyklus for et forbrugerelektronik-produkt, der gør PS5 mindre interessant halvandet år efter dens lancering.

Men det er næppe tilfældet. Det kan dels se på, at eksemplarerne bliver revet væk, når de kommer på lager, og at det totale salg af PS5’er er faktisk ret meget bagud i forhold til dens forgænger. På dette tidspunkt i dens livscyklus havde PS4 solgt 3,1 millioner flere eksemplarer end PS5 har solgt.

Hvordan man end vender og drejer det, har Sony formentlig ret i, at årsagen skal findes i chipmangel og logistik-problemer i transportbranchen (der nu også er ramt af ekstra høje oliepriser på grund af krigen i Ukraine). Bedre tilgængelighed af chips og andre komponenter, gør at Sony forventer en stigning i salget af såvel konsoller som spil på 34% i næste kvartal.

Det indbefatter lanceringen af PlayStation Plus Extra / Premium i juni som firmaets svar på Xbox Games Pass.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.