Forside Nyheder

Xbox-app kan være på vej til Samsung-TV indenfor få måneder

-
(Foto: Samsung/Microsoft)

Lanceringen af app’en, der giver adgang til streaming af Xbox-spil, skulle ske nogenlunde samtidig med den længe ventede Xbox-dongle.

Det er efterhånden halvandet år siden, Microsofts Xbox-chef, Phil Spencer, mere end antydede at Xbox-platformen ville brede sig ud over konsoller og PC’er. Specifikt sagde Spencer dengang, at han forventede, at Xbox-spil ville begynde at være tilgængelige på billigere enheder såsom dongles.

Dette er naturligvis som følge af udviklingen indenfor streaming af spil, hvor alle de tunge udregninger bliver foretaget af servere i skyen. Microsoft har siden bekræftet, at de arbejder på en “streaming-baseret enhed, der gør det muligt at spille på et TV uden en konsol”. De bekræftede samtidig, at de “arbejder med ledende TV-fabrikanter” om Xbox-platformintegration.

Annonce:

Men derudover har der ikke været ret meget nyt om design, kapacitet eller lanceringsdato. Det ser dog ud som om, vi er kommet lidt tættere på det sidste. GamesBeat, der er et site under det velansete VentureBeat-techmedie, har angiveligt kilder, der fortæller, at donglen vil lande indenfor 12 måneder.

Kilderne kan derudover sige lidt om designet – meget lidt. De siger, at der enten bliver tale om en stick eller et ”puck”-design, som jo er de to mest dominerende formgivninger, streaming-enheder kommer i, så det kan næppe overraske nogen.

Xbox alle vegne

GamesBeat skriver dog også med en vis overbevisning, at donglen kommer til at understøtte Xbox Cloud Gaming, altså den centrale platform i Microsofts ’Xbox Everywhere’-strategi. Sidstnævnte minder lidt om den strategi, Apple har implementeret, hvor deres streaming-app krydser grænsen for Apples eget økosystem og kan findes hos konkurrenternes produkter.

Vi kommer dog næppe til at se en Xbox-app på en PlayStation lige med det samme. Men ud over den førnævnte dongle, der altså både giver adgang til Xbox-spil og streaming at alt mulig andet indhold, har Microsoft altså også tidligere bekræftet udviklingen af en Xbox-app til andre platforme.

Denne app skulle ifølge GamesBeat også lande indenfor 12 måneder, ligesom donglen. Microsoft arbejder angiveligt tæt sammen med Samsung om at udvikle app’en, der således vil lande på Samsung-skærme først. Xbox Games Pass Ultimate-abonnenter vil altså kunne spille Xbox-spil på et Samsung-TV helt uden en Xbox.

Ejere af Samsung-TV fra i år vil næppe være overraskede over denne udvikling. Disse understøtter nemlig allerede spil-streamingtjenester, herunder Googles Stadia-tjeneste og NVIDIAs GeForce Now-tjeneste. At Xbox-holdet bevæger sig i den retning er derfor næppe nogen overraskelse. Det store spørgsmål er, hvornår det sker.

Hvis donglen kommer i butikkerne og app’en kommer i diverse app stores indenfor 12 måneder, kunne en mulig annoncering finde sted 12. juni, hvor Microsofts Xbox-division vil vise nyheder frem sammen med det Microsoft-ejede spilfirma Bethesda Game Studios.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.