Forside Produkter Mobil

EU sætter en stopklods for fri data på musik

-
Foto: Shutterstock.com

Nu skal det være slut med mobilabonnementer som inkluderer en musiktjeneste med fri data

En afgørelse fra EU-domstolen i 2021 spænder nu ben for at teleselskaberne kan tilbyde abonnementer med fri data på en musiktjeneste. Det skriver de norske myndigheder ansvarlige for telekommunikation, National Kommunikasjonsmyndighet.

Sagerne i EU-Domstolen omhandler det tyske marked, nærmere bestemt tjenesterne “StreamOn” og “Vodafone Pass”, der tilbydes af Telekom Deutschland og Vodafone.

Annonce:

Produkterne har det til fælles, at datatrafik fra et udvalg af indholdsapplikationer (for eksempel sociale medier eller spil) ikke tæller med i datakvoten i kundens grundabonnement. Dette kaldes ‘zero tariff options’ i EU-Domstolens afgørelser.

På baggrund af dommen har EU-kommisionens rådgivende organ for elektronisk kommunikation, BEREC (Body of European Regulators of Electronic Communications), ændret retningslinjerne om netneutralitet.

Netneutralitet betyder at alle skal stilles lige, og på baggrund af dommen bliver det nu forbudt at gøre forskel, f.eks. ved at et teleselskab favoriserer egen musiktjeneste med fri data, men har dataloft overfor konkurrerende musiktjenester.

De norske myndigheder har derfor bedt Telenor og Telia om at stoppe med at markedsføre abonnementer med ‘Music Freedom’ inden udgangen af august 2022 og lukke helt for det inden udgangen af året.

I Danmark tilbyder YouSee og Telmore også mobilabonnementer hvor der er fri streaming af egne musiktjenester.

 

Annonce:
Forrige artikelSonos: Bare behold de fejlleverede højttalere
Næste artikelTesla åbner sine hurtigladere for alle elbiler
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.