Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Sony Linkbuds S – In-ear med aktiv støjreduktion

-

Sony er klar med endnu et sæt trådløse in-ear øretelefoner med aktiv støjreduktion og Bluetooth 5.2. Vi har testet de nye Sony Linkbuds S.

Sony har lavet en lillebror til Sony WH-1000XM4, der i vores optik lige nu er det bedste du kan købe af in-ear øretelefoner med aktiv støjreduktion, og selvom der er tale om en mindre og billigere model, får du virkeligt du op nogle områder et bedre produkt, mens du på andre må nøjes med lidt mindre.

Vi har testet Sony Linkbuds S, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Æsken Sony Linkbuds S kommer i.

Udpakning, design og installation

Sony Linkbuds S kommer i en lille miljørigtig pap-æske, der udover øretelefonerne indeholder et lille etui med USB-C opladning, der er ikke mulighed for trådløs opladning med dette etui. Oven i det får du et lille USB-A til USB-A kabel til opladning og en aflang skuffe med 4 forskellige størrelser (XS, S, M, L) af deres silikone-tips, så du kan finde den tip, der passer til dig. Den som var på som standard passede mig perfekt.

Sony Linkbuds S er IPX4 certificeret, så de kan tåle vandsprøjt og sved omkring øret. Vægten på øretelefonerne er kun 4,8 gram, der er mindre end de 7,3 gram som Sony WF-1000XM4 vejer. Etuiet fylder ikke meget, og kan sagtens lille i nærmest alle bukselommer.

 

Størrelsen på øreproppen er væsentlig mindre end WF-1000XM4, og det skyldes at Sony har valgt en 5mm driver i stedet for den 6 mm driver der ligger i WF-1000XM4. Men det påvirker ikke den klassiske Sony lyd meget. På siden af dem er der nogle touch flader som du kan bruge til at betjene støjreduktion og afspilning af musik.

Installationen er let, og du kan i forbindelse med installationen installere Sony’s Headphones app, som gør du kan sætte lyd op, og ændre på en masse indstillinger for hvordan du betjener Linkbuds S. Du kan også sætte både Alexa, Google Assistant og bruge dem sammen med Siri.

Sony Linkbuds S kan fås i farverne Sort, Hvid og Beige. Modellen vi testede var i hvid, som er lidt grålig i sin farvetone.

Designet er godkendt, og det eneste der irriterer mig, er at Sony har fravalgt trådløs QI-opladning. Når du køber et sæt in-ear øretelefoner til knap 1.500,- bør der være plads til QI-opladning i budgettet.

 

Hvordan lyder Sony Linkbuds S ?

Sony Linkbuds S lyder faktisk rigtigt godt, og klart beds i sin størrelse. Når det er sagt, så er der stadig en bedre diskant og bas i storebror WF-1000XM4. Men mon ikke det skyldes den lidt større driver og det lidt støre hus.

Men Linkbuds S lyder rigtigt godt, og har virkeligt fundet plads til sony’s signaturlyd, der har en tung og lækker bas, en god mellemtone og så en rigtig god diskant.

Den aktive støjreduktion er god, og kan justeres i den medfølgende Sony App, så du lukker præcis så meget støj ud du ønsker.

Jeg har testet med blandet musik, podcast og naturligvis en masse telefonopkald, og et sted hvor Linkbuds S er væsentligt bedre end Sony WF-1000XM4, er på de indbyggede mikrofoner til telefonopkald og videomøder. Det er som som at Sony har ramt et niveau højere, og både tale og fjernelse af baggrundsstøj fungerer væsentligt bedre.

Sony har iøvrigt ligesom på andre modeller puttet “Speak to Chat” funktionen i Linkbuds S. Slår du det til, så pauser musikken lige så snart du åbner munden og siger noget. Efter en forud opsat pause, så starter musikken igen. Det fungerer rigtigt godt, og sikrer at du ikke står og råber af dem du taler med.

Du kan iøvrigt med Sony Linkbuds S bruge SBC, LDAC, AAC codecs afhængigt at om du bruger Android eller iOS. Vær OBS på at skal du bruge de mere effektive codecs skal du i Headphones app’en vælge “prioriter lydkvalitet” og ikke “prioriter god forbindelse” som er standard.

Sony Linkbuds S kommer med Bluetooth 5.2, og den trådløse forbindelse mellem min iPhone og øretelefonerne virkede perfekt.

Sony Linkbuds S lyder rigtig godt, men ikke lige så godt som WF-1000XM4, til gengæld er de mere behagelige at have på, fordi de er lettere, og fylder mindre i øret.

 

Hvordan er de så at have på hele dagen

Når du har valgt den rigtige tipstørrelse (silikone tip), så sidder de rigtigt godt, og du mærker nærmest ikke du har dem på. Jeg kan sagtens have dem på 4-5 timer, uden at få ondt i ørene. De er også lettere og mere behagelige at have på end storebror WF-1000xM4.

Jeg har ikke løbet med dem, men det er blevet til flere gåture med hundene. Men da de har en IPX4 certificering, skulle du kunne løbe og svede med dem på.

 

 

OK batteritid – 6 timer er godkendt med ANC slået til

Sony Linkbuds S kommer med op til 6 timers batteritid i øretelefonerne med ANC slået til og yderligere 14 timers batteritid i etuiet. Det tager et par timer hvis du skal oplade både etui og øretelefoner op, men det gør man jo oftest mens man sover.

Men jeg er igen nødt til at sige, at det skuffer mig at Sony ikke har lagt trådløs opladning i etuiet.

 

Konklusion – Linkbuds S er rigtigt gode

Sony Linkbuds S er nogle rigtig gode in-ear øretelefoner, og hvis du ikke kan passe Sony WF-1000XM4, så er det klart dem du skal kigge på hvis du vil have den gode Sony lyd.

Men lige nu er prisforskellen på Linkbuds S og WF-1000XM4 mellem 10 og 100 kr., og så er det svært at anbefale Linkbuds S, når du kan få den bedre storebror, der oven i købet også har trådløs opladning i etuiet.

Jeg vil mene at Linkbuds S skal falde et par hundrede kroner, før prisforskellen er den rigtige, men når det er sagt, så er Linkbuds S et rigtigt godt bekendtskab.

 

Pris og levering

Sony Linkbuds S kommer i farverne sort, beige og hvid, og vejledende pris på dem er ca. 1.499.- kr., og kan købes nu. Du kan se aktuel dagspris her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.