Forside Nyheder

NIKKEI: Slut med spejlrefleks-kameraer fra Nikon

-

Ifølge det japanske medie Nikkei er det slut med spejlreflekskameraer fra Nikon. De vil i stedet satse 100% på digitale spejlløse kameraer.

Nikons spejlreflekskameraer har været meget udbredt blandt professionelle fotografer i mere end 60 år og er blevet opfattet som synonymt med den japanske virksomhed.

Annonce:

Nikon har nu planer om at fokusere ressourcerne på spejlløse kameraer, som er blevet mainstream-produkter på baggrund af mere avancerede digitale teknologier. Det fortæller det japanske medie Nikkei i en artikel.

Spejlløse kameraer har et andet visningssystem og bruger billedsensorer, der omdanner lys til elektriske signaler. Ligesom spejlreflekskameraer kan de acceptere udskiftelige objektiver, der giver et meget større udvalg end de faste brændvidder, der anvendes i de fleste smartphone-kameraer.

Salget af spejlløse kameraer overhalede for første gang spejlreflekskameraer i 2020 med henholdsvis 2,93 millioner og 2,37 millioner enheder. Der har dog været et generelt fald. Det kombinerede marked toppede med 11,67 millioner kameraer i 2017, men var faldet til 5,34 millioner i 2021.

Den dramatiske nedgang har tvunget Nikon til at fokusere på det segment, der stadig har potentiale til at vokse.

Konkurrenten Canon har også planer om at følge Nikon og stoppe med at producere spejlreflekskameraer inden for få år.

Det skal dog siges, at Nikon ikke selv har bekræftet denne nyhed, og har lagt en udtalelse på deres egen hjemmeside, der ikke ønsker at bekræfte at de stopper.

Annonce:
Forrige artikelKORT NYT: Unity annoncerer fusion med selskabet ironSource
Næste artikelGame Boy-kamera får moderne kamerahus med objektiv og skærm
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.