Forside Produkter Mobil

Nu kommer beyerdynamic endelig med trådløse øretelefoner

-

Det tyske firma er kendt for deres studie-hovedtelefoner, men har ladet vente på sig, når det gælder trådløse øretelefoner.

Når du hører ordene ”gammelt, tysk, familieejet lydudstyrsfirma” falder tankerne måske nok først på Sennheiser. Men der er et andet firma, hvis ekspertise er hovedtelefoner og mikrofoner, akkurat som Sennheiser. Og det er beyerdynamic.

Annonce:

For folk, der har haft en vant gang i musikstudier, er beyerdynamic dog et ganske velkendt navn, og især deres DT 770- og DT 990 Pro højimpedans-hovedtelefoner har været favoritter blandt producere, lydteknikere og musikere med hang til fremragende lyd. De er sammen med Sennheisers HD 500-, 600-, og 800-serier blandt standardudstyret i store lydstudier.

Af samme grund er der nok en del, der har undret sig over, hvorfor beyerdynamic endnu ikke har lavet et par trådløse øretelefoner i deres vanlige, høje kvalitet, sådan som Sennheiser har gjort det med sin Momentum True Wireless-serie. Det er ikke fordi beyerdynamic ikke kan lide forbruger-segmentet. De har f.eks. en del gaming-fokuserede hovedtelefoner i sortimentet.

I en presseudmelding siger topchefen Edgar van Velzen, at firmaet ”er stolt af at have sat kvalitet over pres fra markedet”, indtil videre, men nu er de til gengæld klar med et par trådløse øretelefoner, der ”når et helt nyt niveau i udviklingen indenfor højtydende lydkvalitet, og kan tilbyde et par helt trådløse in-ear-øretelefoner til lydentusiaster, der ser lige så godt ud som de lyder.”

Kommer med både skum- og siliconepropper

Det er store ord, og det må naturligvis komme an på en prøve, om beyerdynamics CEO har ret. Men firmaet siger selv om de nye øretelefoner, der hedder Free Byrd, at de har 10mm-drivere ombord, hvilket skulle levere en frekvensrespons fra helt ned til 10Hz og op til 22KHz.

Ud over lyden markedsfører beyerdynamic Free Byrd på at have lang levetid på en opladning. På en enkelt opladning kan de spille i 11 timer (formentlig uden den indbyggede ANC slået til) og med de to ekstra opladninger, som æsken kan klare, skulle der være lige over 30 timers spilletid, før æsken skal lades op. Det sidste kan i øvrigt både ske via USB-C eller trådsløs Qi-opladning. 10 minutter i æsken giver op til 70 minutters yderligere afspilning.

Modsat mange andre mærker leverer beyerdynamic både fem silicone-propper og tre skum-propper med Free Byrd, så hvis du foretrækker den gode isolation som skum-propper leverer, behøver du ikke skulle købe noget fra tredjepart. Apropos isolation, så benytter Free Byrd sig af to cVc-mikrofoner fra Qualcomm, hvilket både software- og hardwaremæssigt skulle give give en bedre isolation af stemmen fra al baggrundsstøjen.

Qualcomm har også leveret aptX Adaptive-understøttelse, hvilket giver en anelse mindre forsinkelse over øretelefonernes Bluetooth 5.2-forbindelse. Har du en Android-telefon, kan Free Byrd parres med den ekstra hurtigt via Google Fast Pair. Den har også Alexa indbygget, til dem, der har investeret i Amazon-udstyr til hjemmet.

Endelig melder beyerdynamic også, at Free Byrd har IPX4-certificering, så selv om du næppe skal tage dem i ørerne, når du går i svømmehallen, kan de sagtens klare både danske regnvejrsdage og en tur på løbebåndet med dertilhørende sveddråber. Prisen er sat til 229 Euro, eller lige omkring 1.700 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.