Forside Produkter Mobil

Se lige kameraet på den her Xiaomi-telefon

-
(Foto: Leica)

Smartphone-fotoentusiaster bør måske lige tjekke det kinesiske mærkes nye samarbejde med Leica.

Nu, hvor Huawei ikke længere sidder på toppen af listen over kinesiske smartphone-producenter globalt, er det i stedet Xiaomi, der har indtaget førerpositionen – sådan, som firmaet i øvrigt var positioneret for nogle år siden.

Af samme grund kan man måske godt forstå at det klassiske, tyske kameramærke Leica har valgt at skifte Huawei ud med Xiaomi som samarbejdspartner. Og det er et samarbejde, der ser ud til at begynde med et brag.

Annonce:

Xiaomis nye 12S-serie sætter fokus (ahem…) på kameraerne, det er især tilfældet på 12S Ultra. Den har en 50,3 megapixels sensor, hvilket i sig selv er imponerende. Men Sony IMX989-sensoren ombord er en hel tomme stor og det betyder en pixelstørrelse på hele 1,6μm.

Men for at det ikke skal være løgn, kan de enkelte pixels også kobles sammen, så pixelstørrelsen fordobles 3,2μm, hvilket skulle give bedre farvepræcision og forbedre billedkvaliteten, når der tages fotos under mørke lysforhold.

Leica samler det hele

Det er ikke første gang, IMX989-sensoren finder vej til en smartphone. Sony puttede den også i sin egen Xperia Pro-I-model, men det er værd at notere sig, at sidstnævnte kun benytter et begrænset område af sensoren. Ifølge Xiaomi bruger 12S Ultra hele sensoren.

(Foto: Leica)

Men nu var det jo Leica, der var den nye samarbejdspartner, og ikke Sony, så hvad bidrager de med? Leica står dels for nogle profiler i kamerasoftwaren, nemlig ’Leica Authentic Look’ og ’Leica Vibrant Look’, der, som navnene antyder, giver billederne et mere naturligt eller mere farverigt udseende.

Det største bidrag fra Leica handler dog om det samlede kameramodul, der ud over IMX989-sensoren også har to IMX586-sensorer fra Sony ombord. De to sidstnævnte er henholdsvis ultravidvinkel- og periskopiske telefoto-kameraer med henholdsvis 13mm f/2.2- og 120mm f/4.1-optikker. IMX586-sensoren er på en halv tomme.

Leica har samlet disse elementer i et system, de kalder ’Leica Summicron 1:1.9-4.1 /13-120 ASPH Camera System’, der kombinerer alle tre kameraer til at levere, hvad der må formodes at blive en ret overlegen fotokvalitet. Men det kommer naturligvis an på en test, og det skal blive spændende at se, hvad f.eks. eksperterne hos DxOMark siger til Xiaomi 12S Ultra.

På vej til butikshylderne i Europa nu

På videosiden kan kameraet optage i 8K i 24 fps og i 4K i 30/60 fps. Hvis du gerne vil lege med slow-motion kan du kravle ned i 720p og optage i 3840fps. Det kan også optage i Dolby Vision HDR 10-bit. 12S Ultra kan fås med helt op til 12GB RAM og 512GB lagerplads, så der skulle være god plads til videoerne, inden du skal overføre til en større disk.

(Foto: Leica)

Ud over kameraet er 12S Ultra baseret på Snapdragon 8+ Gen1 og kommer med Xiaomis Android 12-baserede styresystem, MIUI 13. Den har en 6.73” AMOLED-skærm med 120Hz refresh rate, der klarer 1500 nits ved peaks. Skærmen understøtter Dolby Vision og HDR10+.

Det lyder som en telefon, der bør koste det hvide ud af øjnene, men den burde være tilgængelig senere på måneden i Europa til en pris på omkring 950 Euro, eller lige over 7.000 kroner. Den skal dog formentlig købes i netbutikker, der parallelimporterer, så prisen kan godt gå hen og blive noget højere.

Du kan se resten af specifikationerne på 12S Ultra hos GSMArena, hvor du også kan finde specs på de lidt mindre ambitøst specificerede modeller i 12S-serien, 12S Pro og 12S.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.