Forside Indhold og distribution Film

Slut med nordiske HBO Max-produktioner

-
(Foto: Recordere/HBO Max/Maksim CC BY-SA 3.0)

HBOs nye ejere synes tilsyneladende ikke, det er værd at investere i nordiske serier og film til den populære streamingtjeneste.

Det er efterhånden ikke uvant at se danske serier og film, der bliver lavet eksklusivt til streamingtjenesterne. Især Netflix har som et led i deres internationale satsninger også kastet penge efter danske produktioner.

Det er en praksis og strategi, som HBO Max også har fulgt indtil nu, selv om det måske ikke var i helt så stort omfang. Men det blev da blandt andet til den kritikerroste serie ’Kamikaze’ fra dansk side, der på den måde fik et internationalt publikum.

Annonce:

Men der kommer ikke flere lignende produktioner fra HBO Max for nuværende. Det skriver Variety. Warner Bros. Discovery, der nu ejer og driver HBO, har besluttet sig for at lukke ned for alle nordiske produktioner som et led i den større sparerunde, som er blevet iværksat.

I alt har Warner Bros. Discovery sat sig for at der skal skæres tre mia. dollar (lige under 22 mia. kroner) af omkostningerne på tværs af hele virksomheden, og det rammer altså de nordiske HBO Max-produktioner. Det er dog ikke det eneste sted, der bliver sparet. Som det hedder sig i en presseudmelding fra Warner Bros. Discovery til Variety:

Gør klar til sammensmeltning af tjenester

”I vores fortsatte arbejde med at kombinere HBO Max og discovery+ til en samlet, global streamingtjeneste…gennemgår vi p.t. vores nuværende indholdstilbud på begge tjenester. Som en del af processen har vi valgt at fjerne en begrænset mængde originalt indhold fra HBO Max, og standse vores originale indholdsproduktion til HBO Max i Norden og Centraleuropa”.

Det er altså ikke bare fremtidigt indhold fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island, der ikke længere vil blive lavet til HBO Max, men også serier som den ungarske ”The Informant” bliver dels ikke fornyet, og der kommer ikke flere serier fra samme kant. Og vi ved endnu ikke, om det nordiske og centraleuropæiske indhold falder sammen med den ”begrænsede mængde” indhold, som Warner Bros. Discovery skiller sig helt af med.

Ifølge Variety sker det sidstnævnte for at gøre plads til nye licensaftaler på serier og film, der tilsyneladende godt kan komme fra Norden. Det skal også nævnes, at Warner Bros. Discovery angiveligt har givet grønt lys for en række produktioner, der får lov at blive færdiggjort, og at det nordiske produktionsstop først sker derefter. Det er ifølge Variety også en mulighed at Warner Bros. Discovery vil udlicensere disse serier i stedet for at lægge dem på sin egen tjeneste.

I Hollywood taler man lige nu, både blandt fagfolk bag kulisserne og i branchemedierne, om at Discoverys fusion med Warner Media har været kompromisløs fra førstnævntes side. Ledelsen i Warner Bros. Discovery er mere eller blevet overtaget af Discovery-folk, der uden tøven har taget skarpe, finansielle beslutninger på vegne af den nye virksomhed. Nedskæringerne på næsten 22 mia. kroner ses som et led i denne strategi.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.