Forside Nyheder

Apple registrerer varemærkerne ’Reality One’ og ’Reality Pro’ via skuffeselskab

-
Designeren Ian Zelbos bud på, hvordan Apples MR-headset kommer til at se ud. Designet er baseret på tegninger og beskrivelser fra folk, der har set headsettet ifølge The Information (Mock-up: Ian Zelbo)

Det lugter langt væk af, at vi nu kender navnet – eller navnene – på Apples kommende headset. Det kommer kun et par måneder efter registreringen af styresystemet RealityOS.

Apples entré på XR-markedet er nu igen kommet en anelse tættere på. XR står for eXtended Reality og er en fællesbetegnelse for Augmented Reality, Virtual Reality og Mixed Reality. Men hos Apple hedder det hele tilsyneladende bare Reality.

Det Mixed Reality-headset, som Apple forventes at sende på gaden i starten af 2023 får sandsynligvis enten navnet ’Reality One’ eller ’Reality Pro’. Eller måske er disse blot betegnelser for to versioner af det samme MR-headset.

Annonce:

Selv om det sidste er ren spekulation, er der efterhånden ikke ret meget tvivl om at Apple har tænkt sig at smide et headset på gaden (Apples bestyrelsesmedlemmer har allerede prøvet headsettet af), og der er heller ikke ret meget tvivl om at Apple har tænkt sig at kalde et eller andet for ’Reality One’ eller ’Reality Pro’.

Det sidste ved vi, fordi Bloomberg har fået øje på en varemærke-registrering foretaget af firmaet Immersive Health Solutions i Delaware, der netop omfatter disse to navne plus et tredje ’Reality Processor’. Og selv om Delaware er på den modsatte kyst i USA i forhold til Apple i Californien, og Immersive Health Solutions måske ikke lyder ret Apple-agtigt, så er der altså tale om Apple alligevel.

Samme firma bag ’RealityOS’

Immersive Health Solutions er nemlig et skuffeselskab, og i USA registreres disse ofte i staten Delaware, fordi netop Delaware har en fordelagtig lovgivning, når det gælder selskabsoprettelse. Immersive Health Solutions er nemlig registreret af et tredje selskab, Corporation Trust Center. Og det er her, Apple-forbindelsen kommer ind i billedet.

Corporation Trust Center har nemlig Apple som kunde og har tidligere registreret varemærker for dem under skuffeselskabsnavne, herunder Yosemite Research, LLC og Realityo Systems. Det var sidstnævnte, der tilbage i maj registrerede varemærket ’RealityOS’ og dermed bragte Apple lidt tættere på en XR-markedsentré.

’RealityOS’ havde allerede været at finde i Apple-kode i februar måned, så der er snart adskillige ting, der peger i retning af, at Apples XR-satsning kommer til slet og ret at hedder Reality. Det ville da også være meget typisk Apple blot at kalde et XR-headset eller lignende for Apple Reality, når man tænker på at deres ur hedder Apple Watch og deres tv-boks Apple TV.

De ovenstående navne kan næsten ikke være andet end navne på headset-modeller, med undtagelse af ’Reality Processor’, der naturligvis hentyder til processoren, der skal drive værket i headsettet. Ifølge flere rygter skulle denne være baseret på – eller svare til – Apples M2-processor.

Det er naturligvis bemærkelsesværdigt, at disse navne bliver offentliggjort en uge før Apples store efterårs-event. Men der er ikke ret mange Apple-kendere i medierne, der tror, vi får headsettet at se d. 7. september. Hvis headsettet først kommer på gaden til januar, er der en større chance for, at Apple afslører det ved en separat event senere på året.

Annonce:
Forrige artikelKampagne: Chromecast med Google TV til 399 kr.
Næste artikelEfter endnu mere drage-succes: HBO siger ja tak til sæson to
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.