Forside Nyheder

Apple vil have flere TV-serier baseret på podcasts

-
Anne Hathaway og Jared Leto i Apple TV+-serien ‘WeCrashed’, der var baseret på en podcast (Foto: Apple TV+)

Der er penge i podcasts, men der er også produktions-potentiale for populære serier og film. Apple satser nu på at være med fra starten ved at finansiere udviklingen af nye podcast med potentiale for mere end blot lyd-episoder.

Filmatiseringer af bøger har altid været en del af filmhistorien. Allerede i 1902 filmatiserede den franske filminnovatør George Meliés ’Robinson Crusoe’ og så var den tradition ligesom skabt. Men selv den ellers så fremadskuence Meliés kunne næppe forudse den nuværende trend, hvor film og tv her 120 år ofte er baseret på podcasts.

Trenden er faktisk så stærk, at Apple nu gør det til en decideret strategi at finansiere podcasts, der har potentiale til senere at blive til tv-serier og film. Rettighederne til at producere de sidste tilfalder naturligvis Apple som en del af finanseringen, ifølge Bloomberg, der har bragt nyheden på bane.

Annonce:

Apple har allerede to produktioner i kataloget med store navne på rollelisten, der er baseret på podcasts. Det er miniserien ’The Shrink Next Door’ med Will Ferrell og Paul Rudd, samt historien om WeWorks storhed og fald, ’WeCrashed’, der har Jared Leto og Anne Hathaway i hovedrollerne

Men Apple er langt fra alene om at spinde streamingsucceser på baggrund af podcasts. Såvel Netflix, HBO, Amazon Prime, Hulu og NBCUniversals Peacock-tjeneste har tilgængeliggjort serier af ganske høj kvalitet, der alle stammer fra podcasts, som regel baseret på historiske hændelser.

Fra små podcasts til store Hollywood-stjerner

Julia Roberts har været i front for to af de bedste eksempler. Det første eksempel er ’Gaslit’ fra amerikanske Starz/Starzplay, der kan ses på Viaplay i Danmark. Serien handler om Martha Mitchell, hustru til USA’s tidligere justitsminister John Mitchell, der var en af hovedbagmændene til Watergate-skandalen.

Den anden serie, Apple TV+ har ombord, der er baseret på en podcast er ‘The Shrink Next Door’ med Will Ferrell og Paul Rudd (Foto: Apple TV+)

’Gaslit’ er baseret på blot en enkelt episode af podcasten ’Slow Burn’ om Watergate-skandalen og fortæller de fascinerende, gribende og frastødende ting, Martha Mitchell måtte gennemgå, fordi hun ikke kunne holde op med at fortælle pressen Watergate-hemmeligheder. Den anden Julia Roberts-serie er den psyhologiske thriller-serie ’Homecoming’, der allerede dukkede op på Amazon Prime Video i 2018.

Netflix er også gået ombord i podcast-filmatiseringerne. I januar dukkede ’Archive81’ således op på tjenesten, baseret på podcasten af samme navn, der begyndte i 2016. Denne serie er dog allerede blevet aflyst igen. Hvis du ikke har set ’Dr. Death’ med Joshua Jackson, Grace Gummer, Christian Slater og Alec Baldwin, skylder du dig selv at se denne podcast-baserede serie på C More.

Satsning i million-klassen

I 2019 kapitaliserede HBO på, hvad der nok var det første, store podcast-brag i True Crime-genren, nemlig den ultrapopulære podcast ’Serial’. Det gjorde HBO med ’The Case Against Adnan Syed’, en dokumentarserie, der opsummerede den første sæson af ’Serial’ og fulgte den appelsag, som den mord-anklagede Adnan Syed, gennemgik.

Endelig er der ’The Dropout’, der kortlægger skandalen omkring Elizabeth Holmes og hendes selskab Theranos, og som kan ses på Disney+. Amanda Seyfried spiller hovedpersonen i serien, der også er baseret på en podcast.

Det vil vise sig, om Apple får held med strategien og får fingrene i podcasts, der har tv-serie- eller filmpotentiale. Ifølge Bloombergs kilder har Apple allerede kastet 10 millioner dollar efter podcast-rettigheder som et led i strategien.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.