Forside Baggrund

Dengang et musiknummer fik computere til at gå ned på stribe

-
Janet Jackson. Foto: Shutterstock.com

Dengang Janet Jackson havde evnen til at få bærbare computere til at gå ned

Raymond Chen, som i mere end 25 år har været med til udviklingen af Windows hos Microsoft, og i dag har titel af Senior Software Engineer, har delt en spøjs historie på sin blog.

Historien handler om dengang et musiknummer fik bærbare computere til at gå ned på stribe, i tiden hvor Windows XP var det udbredte operativsystem.

Annonce:

En stor computerproducent havde opdaget, at afspilning af musikvideoen til Janet Jacksons “Rhythm Nation” kunne få visse modeller af bærbare computere til at gå ned.

Men det var ikke kun deres computere som gik ned, det kunne også ske for konkurrenternes computere, og det blev mere og mere mystisk.

De opdagede at når det musiknummer blev afspillet på én computer, så kunne det tilmed også få en anden computer i nærheden til at gå ned, uden at de to computere var forbundet, og den computer som gik ned ikke afspillede musikken.

Der gik sikkert mange timer på serviceværkstedet inden sammenhængen gik op for dem, men til sidst lykkedes det at finde den røde tråd.

Nummeret Rhythm Nation indeholder nogle specielle lyde som går i resonans med harddiske med 5400 rpm. Så når musikken spillede kom der fejl på de computere som var udstyret med sådan en, og det var typisk laptops dengang.

Løsningen blev et filter i lydafspilningen, som fjerner de frekvenser fra musikken som gav harddiskene problemer.

Om dette filter findes den dag i dag, i moderne computere, vides ikke. Der er ikke brug for det med SSD eller harddiske som kører 7200 rpm.

Det drilske nummer kan høres her:

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.