Forside Baggrund

Google TV bliver hurtigere og får mere plads

-

Google har annonceret flere forbedringer af Google TV-oplevelsen

Google TV, som både findes i TV og streamere som Chromecast med Google TV, bliver snart forbedret. Det skriver Google på deres support blog.

Annonce:

Med denne opdatering adresserer de flere af de kritikpunkter som har været af Google TV, som at det kan være langsomt om at starte op og ‘lagger’ i menuerne, samt at det med tiden løber tør for plads, så der ikke kan installeres flere apps.

Google fortæller at de har forbedret navigationen rundt i Google TV, så det er mere responsivt at scrolle i en fane og skifte mellem faner. Live-fanen indlæses også hurtigere. Dette er bl.a. løst ved at Google TV bruger mindre RAM.

Nu vil der også kunne skiftes hurtigere mellem børneprofiler, efter at ‘cache’ til billederne er optimeret, og der betyder at tiden med at skifte profil og starte en app er væsentligt kortere.

 

Pladsforbrug

“Med 10.000 apps til rådighed på Google TV har vi hørt tilbagemeldinger om, at nogle af jer hurtigt når op på lagergrænserne på jeres enheder. Vi har arbejdet hårdt på at udvikle et par måder at sikre, at du kan blive ved med at downloade flere apps”, fortæller Google.

En menu “Frigør lagerplads” i indstillingerne giver nu mulighed for nemt at rydde cache og afinstallere apps, som ikke bruges, så man kan maksimere enhedens lagerplads. Denne funktion er allerede rullet ud til Chromecast med Google TV og er med i en kommende systemopdatering til smart-tv’er med Google TV. Gå ind i Indstillinger > System > Lager > Frigør lagerplads, så er du i gang.

Der er også ændringer under “motorhjelmen” i den måde, hvorpå Google TV håndterer app-installationer, så færre brugere får vist lagerrelaterede fejl, når de forsøger at installere en ny app. Og de har implementeret en automatiseret proces, der kører i baggrunden og frigør plads på din enhed, så du kan installere flere apps.

Google har ikke sat dato på opdateringen, kun at den ‘kommer snart’.

 

Google fremhæver disse forbedringer:

-Forbedringer af GTV-brugergrænsefladens indlæsningstid ved opstart (udrullet til 3P-enheder, snart på CCwGTV)
-Forbedringer af indlæsningshastigheden for Live-fanen
-Reduktion af hukommelsesforbruget for at forbedre den generelle ydeevne
-Forbedringer af GTV-brugergrænsefladens latenstid ved skift mellem faner og rulning gennem en fane
-Forbedringer af hastigheden for indlæsning af børneprofiler

Lagring
– Mulighed for “Frigør plads” i indstillinger
– App-hibernation (kun enheder, der kun kører S+) i brug
– Forbedringer af den måde, hvorpå GTV håndterer app-installationer, hvilket mindsker lagerrelaterede fejl ved forsøg på at installere nye apps
– Baggrundsproces, der automatisk frigør lagerplads

 

Annonce:
Forrige artikelHouse of the Dragon slog Stranger Things og crashede serverne
Næste artikelAbacus: Et velkendt computer-format vender tilbage
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.