Forside Produkter Mobil

Huller i USAs mobilnet skal lukkes vha. Starlink

-
T-Mobile CEO Mike Sievert og SpaceX Chief Engineer Elon Musk. Foto: PR

Teleoperatøren T-Mobile og SpaceX går sammen om at lukke hullerne i mobildækningen vha. satellit-internet fra Starlink

På et pressemøde tidligere i dag der annoncerede den amerikanske teleudbyder T-Mobile at de går sammen med SpaceX, om at få lukket de mange mobilhuller i USA inkl. fjerntliggende egne som Alaska og Hawaii.

De satser på at kunne levere en næsten fuld dækning af USA, når deres system står færdig. Og det er ikke så lidt, for i dag er langt over en halv million kvadratkilometer af USA og store dele af havet på ikke dækket af mobilsignaler … fra nogen udbyder.

Annonce:

Den eksisterende trådløse industri har haft svært ved at dække disse områder med traditionel jordbaseret mobilteknologi, oftest på grund af restriktioner for arealanvendelse (f.eks. nationalparker), terrængrænser (f.eks. bjerge, ørkener og andre topografiske realiteter) og USA’s enorme udstrækning.

I disse områder har folk enten ingen forbindelse eller betaler urimeligt høje priser for at slæbe rundt på en satellittelefon. SpaceX og T-Mobile har en fælles vision om, at disse uoplyste områder er et levn fra fortiden, og i dag tager virksomhederne det første skridt til at gøre denne vision til virkelighed.

Der bliver tale om lokale mobilnet, som har forbindelse til omverdenen via Starlink. Så på landjorden opleves det som et normalt mobilnet, så langt de fleste smartphones, der allerede er på T-Mobiles netværk, vil være kompatible med den nye tjeneste. Der skal ikke købes ekstra udstyr.

 

T-Mobile CEO Mike Sievert og SpaceX Chief Engineer Elon Musk. Foto: PR

“Vi har altid tænkt anderledes på, hvad det betyder at holde kunderne forbundet, og derfor samarbejder vi med de bedste for at levere en dækning, der overgår alt, hvad kunderne nogensinde har set før”, fortæller Mike Sievert, CEO for T-Mobile i en udmelding, og fortsætter:

“Mere end blot en banebrydende alliance repræsenterer dette to branchefornyere, der udfordrer de gamle måder at gøre tingene på for at skabe noget helt nyt, der vil skabe yderligere forbindelse mellem kunderne og skræmme konkurrenterne.”

Hos SpaceX er der også glæde over det nye samarbejde.

“Det vigtige ved dette er, at det betyder, at der ikke er nogen døde zoner nogen steder i verden for din mobiltelefon, lød det fra SpaceX-chefingeniør Elon Musk, som fortsatte:

“Vi er utroligt begejstrede for at gøre dette sammen med T-Mobile.”

 

Fra pressemødet. Foto: PR

Der planlægges en start med en betaversion i udgangen i 2023 for tekstbeskeder, herunder SMS, MMS og deltagende beskedsoftware-apps. Senere tilføje tale- og datadækning, ligesom andre teleselskaber for mulighed for at roame.

De kalder produktet for Coverage Above & Beyond

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.