Forside Nyheder

Vedligehold af sendenettet kan give radiotavshed i hovedstadsområdet

-

Af hensyn til flysikkerheden skal såkaldte hindringslys i radiosendemaster udskiftes. Fra søndag den 14. august til tirsdag den 16. august kan FM- og DAB-radioer, der modtager signal fra Gladsaxe-senderen ved København opleve radiotavshed.

Hindringslys er sikkerhedslys, der sidder i radio-sendemaster, som er over 100 meter høje, så fly kan se masterne og undgå at flyve ind i dem. De nuværende hindringslys har siddet der i cirka 30 år og er begyndt at have driftsmæssige udfordringer.

Annonce:

Derfor har Trafikstyrelsen, som har ansvaret for hindringslysene, bestilt Cibicom, som ejer sendemasterne og drifter DR’s radiosendenet, til at udskifte lysene i ni radiosendemaster placeret rundt om i hele landet. Der arbejdes på én mast ad gangen, og mens arbejdet pågår, kan FM- og DAB-radioer miste signalet.

Fra søndag den 14. august til tirsdag den 16. august er det Gladsaxe-senderen ved København, der vedligeholdes. Det betyder, at der i perioder lukkes for radiosignalet. Det vil berøre FM-dækningen i store dele af hovedstadsregionen samt DAB-dækningen i og omkring Gladsaxe.

 

Du kan stadig høre radio

Bliver din FM- eller DAB-radio tavs, anbefales det i stedet at lytte til radio via dr.dk/lyd. Du kan også downloade DR‘s radio app DR Lyd.

Har man ikke mulighed for at lytte til internetradio, så kan man forsøge at modtage fra FM-senderne i Næstved eller Skamlebæk. Radioen skal i så fald tunes ind på følgende frekvenser:

Vedligehold på sendemasten ved i Gladsaxe fra 14.-16. august foregår i følgende tidsrum:

  • Søndag den 14. august fra 9.05 – 15.00
  • Mandag den 15. august fra 10.05-11.45 samt 16.05-17.15
  • Tirsdag den 16. august fra 10.05-11.45 samt 16.05-17.15

Dagene op til udskiftningen udsendes spots på DR’s flader, som indeholder information om, hvem der vil blive berørt samt henvisning til DR Lyd for fortsat at kunne lytte med.

Udover spots i radioen kan man hele tiden få information på tekst-tv side 745 samt på dr.dk/hjælp.

I tilfælde af behov for at udsende meddelelser af beredskabsmæssig karakter, afbrydes arbejdet på masten, og i løbet af ganske kort tid vil signalet igen være tilbage.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.