Forside Produkter Mobil

Apple Watch Ultra er skabt til udendørsfolket

-

Rygterne talte sandt – Apple har præsenteret et ur, der kan tåle lidt ekstra til dem, der prøver kræfter med naturen og er glad for udendørsfitness.

Men modsat, hvad rygterne sagde, hedder det ikke Apple Watch Pro. Det hedder Apple Watch Ultra.

Apple fortæller, at GPS’en i Apple Watch Ultra har den mest præcise GPS-sensor i noget smartur, blandt andet ved at tilføje understøttelse af L5-frekvensen.

Annonce:

Rygterne talte dog sandt omkring tilføjelsen af en ny knap. Den såkaldte Action-button er udført i farven International Orange og kan bruges til at starte f.eks. løb med større præcision, så man ikke skal rode med skærmen. I forlængelse heraf er kronen også blevet større og har fået bredere riler, så den er nemmere at rotere, selv med våde fingre.

Apple Watch Ultra har også en ekstra højttaler, så f.eks. telefonsamtaler kan høres klart og tydeligt, men den hjælper også med den indbyggede sirene, der kan høres 180 meter væk. Sådan én kan være til stor hjælp, hvis du bliver fanget i en lavine og skal reddes, eller bare er blevet væk fra din gruppe på en hike i vildnisset.

Største batteri i Apple Watch-porteføljen

Det hjælper dog ikke meget, hvis dit Apple Watch Ultra er løbet tør for strøm. Risikoen for dette er dog ikke særlig stor ifølge Apple. Uret har det største batteri i noget Apple Watch, og det kan holde strøm i 36 timer. Men en ny softwareopdatering senere på efteråret giver mulighed for at køre det på lavt strømforbrug i op til 60 timer.

Og så er det naturligvis mere holdbart med en titanium-kasse. Uret kommer også med en ny Wayfinder-urskive der har informationer fra kompas til højdemåler direkte tilgængelig. En ny Night Mode viser informationerne i rødt, så informationerne kan ses under stort set alle forhold.

Men det er især vandhundene, der får glæde af Apple Watch Ultra med dets WR 100-vandmodstand. WR 100 skulle betyde, at uret kan tages med ned på 100 meters dybde og håndtere 10 ATM / 10 bar tryk. Hvis du er til kitesurfing, wakeboarding eller dykning er Apple Watch Ultra et smartur, der ifølge Apple kan erstatte en dykkecomputer. I den forbindelse lever Apple Watch Ultra op til EN 13319-standarden, som netop er skabt til dykkerudstyr. En ny app, Oceanic Plus er skabt til formålet, og starter automatisk op, når du kommer langt nok ned under vandet.

For at være sikker på, at uret bliver på din arm har Apple lavet tre nye remme, der er lavet til tre forskellige brugssituationer, der kan ses på navnene: Alpine, Ocean og Trail. For eksempel er Ocean-remmen lavet til at kunne bruges oven på en dykkerdragt og er lavet i et specielt gummimateriale.

Apple Watch Ultra kan bestilles nu og leveres fra 23. september. Den danske pris er 7.799 kroner.

Opdateres…

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.