Forside Nyheder

DR får lov til at købe udenlandske film og serier til DRTV

-

En ny public service aftale giver DR mere frihed til at fylde indhold i DRTV

Kulturministeren indgår en ny public service-kontrakt med DR, og der lettes på kravene til hvad DR må, bl.a. i forhold til den videre udbygning af streamingtjenesten DRTV, lyder det fra Kulturministeriet i en udmelding.

Annonce:

”De internationale streamingtjenester og tech-giganter har skabt en hård konkurrence om vores opmærksomhed. For mig er det fuldstændig afgørende, at DR har nogle rammer, der giver dem mulighed for at tage kampen op med de udenlandske platforme. Derfor annullerede vi de borgerlige partiers planlagte besparelser på DR”, lyder det fra Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, og hun fortsætter

“Derfor indgik vi en vigtig medieaftale, hvor vi styrkede DR økonomisk, så DR blandt andet kan lave stærk public service til børn og unge. Nu tager vi endnu et skridt. Med den nye mere slanke public service-kontrakt fjernes unødvendig detailregulering, så vi sikrer, at DR kan være relevant for endnu flere danskere”.

Det betyder bl.a. at DR i fremtiden i højere grad vil kunne stille indkøbte udenlandske bredt populære biograffilm til rådighed on demand på tjenesten DRTV.

Konkret betyder den nye kontrakt, at DR kan indkøbe rettighederne til europæiske film samt afsnit af udenlandske fiktionsserier, så de er tilgængelige på DRTV længere tid, end de nuværende 8 dage.

Public service-kontrakten gælder for 2022-2025

 

Annonce:
Forrige artikelViaplay og SkyShowtime er kommet med i Apple TV app
Næste artikelPower forbereder brandudsalg: Har for meget på lager
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.