Forside Indhold og distribution Film

Officielt: ’Blade Runner 2099’ kommer til Amazon Prime Video

-
(Foto: Warner Bros.)

Den fortsatte udvidelse af ’Blade Runner’-universet er nu gjort officiel og det har større, indirekte konsekvenser for streamingmarkedet.

Fans af ’Blade Runner’-universet jubler lige nu. Fra at have været noget, der eksisterede på skrivebordene hos ophavsmanden Ridley Scott og Alcon Entertainment, har en liveaction-serie, der følger op på ’Blade Runner 2049’ nu officielt fundet et hjem. Det skriver Variety.

Det bliver som forventet Amazon Prime Video, der kommer til at streame serien globalt. Og denne offentliggørelse har stor betydning for tjenesten, som du kan læse længere nede i denne nyhed. Men først lidt om, hvad der er blevet offentliggjort om serien.

Annonce:

På dette tidlige tidspunkt er der naturligvis ikke blev afsløret noget om premieretidspunkt, handling, eller hvem, der kommer til at spille med i serien. Ryan Gosling har vist sig villig til at optræde på streaming-platforme, så i princippet kunne han godt vende tilbage i rollen som ’K’. Det er dog mere sandsynligt at seriens skabere vil sætte et nyt hold.

Det eneste vi ved (ifølge titlen) er at serien foregår 50 år efter den seneste ’Blade Runner’-film, hvilket formentlig betyder, at Rick Deckard er ude af billedet. Vi ved også, at serien har været under udvikling i et pænt stykke tid, primært hos Ridley Scott (der naturligvis skabte den første film) og dennes produktionsselskab Scott Free.

Amazon signalerer, at de fortsætter egenproduktionerne

Ud over at den filmiske ophavsmand stadig er involveret, er skaberen af universets bogforlæg, Philip K. Dick, også repræsenteret på holdet bag serien. Det sker i form af Dick’s datter Isa Dick Hackett.I det hele taget er der tale om lidt af en familie-biks, for Cynthia Yorkin (enken efter ’Blade Runner’-produceren Bud Yorkin) er også involveret.

Det bliver et af streaming-seriernes hotteste, nye navne, der skal agere showrunner på serien og dermed styre serien i hus. Det er Silka Luisa, der bl.a. har produceret fire afsnit af ’Halo’-serien og det meste af serien ’Strange Angel’ for Paramount+ Hun har også arbejdet på ’Shining Girls’-serien på Apple TV+. Tidligere rygter har sagt, at Ridley Scott også vil instruere, men det bliver formentlig blot de første par afsnit, sådan som han også gjorde med ‘Raised By Wolves’.

Men som nævnt er det ikke bare en glædelig nyhed for ’Blade Runner’-fans, at serien har fundet et hjem hos Amazon. Det viser også noget om Amazons streaming-ambitioner. Satsningen på ’Magtringene’ (The Rings of Power) har nemlig været så stor, at Amazon helt overvejede at droppe egenproduktion af indhold til streaming, hvis serien floppede.

’Blade Runner 2099’ forventes modsat at blive en storsatsning, der måske ikke bliver helt så dyr som ‘Magtringene’, men dog alligevel kommer tæt på, rent omkostningsmæssigt. Dermed signalerer Amazon, , at den voldsomt populære premiere på ’Magtringene’ formentlig holder dem til ilden lidt endnu, når det gælder egenproduktionerne.

Annonce:
Forrige artikelAllente lancerer Android TV-app
Næste artikelNye WiZ-produkter, app og bevægelsesteknologi
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.