Forside Nyheder

YouSees første familieserie: Felix og Åmanden

-
Foto: Per Arnesen. Screenshot fra YouTube

Ny Halloween-familieserie og børnebog vækker danske sagnvæsner til live

Når Halloween-fortællingen ’Felix og Åmanden’ udkommer som roman på Gyldendal den 29. september og som serie hos YouSee den 3. oktober, er det som en del af et samlet underholdningsunivers. Det fortæller YouSee i en udmelding.

Et univers, der på én gang ønsker at underholde og lære de danske børnefamilier noget om en del af den danske kulturarv, der er gået i glemmebogen. Det er forfatteren Kenneth Bøgh Andersen, der står bag historien om Felix og Åmanden, og universet er skabt i et samarbejde mellem YouSee, Gyldendal og Nationalmuseet.

Annonce:

Serien er optaget på Nationalmuseet og skriver bl.a. Noah Storm Otto, Esben Dalgaard og Mathilde Norholt på rollelisten, mens Christian Grønvall har instrueret.

’Felix og Åmanden’ handler handler om den 12-årige Felix, der på udflugt til Nationalmuseet med sin 6. klasse ender sammen med klassekammeraten Siff nede i museets kælder.

Her finder de et hemmeligt rum fyldt med alskens ting fra de sagnvæsener, man i Danmark engang troede på. Da Felix støder ind i en reol, falder en lille fløjte ned i hans taske uden han ser det.

Først da Felix kommer hjem, opdager han fløjten og finder ud af, at han kan hypnotisere folk ved at spille på den – og vækker samtidig Åmanden fra 143 års dvale.

Sammen må Felix og Siff prøve at stoppe ham, mens han med hastige skridt kommer nærmere og nærmere. Åmanden vil have sin fløjte tilbage, og så vil han hente 143 af byens borgere, én for hvert af de år, han ikke har spist et offer.

 

 

Tilgængelighed

Felix og Åmanden kan ses hos YouSee fra d. 3. oktober

Der er 6 afsnit af 15-20 minutters varighed

Kan ses via en YouSee tv-boks eller app’en YouSee TV & Film

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.