Forside Indhold og distribution Film

Apple hæver priserne på TV+, Music og One

-
(Foto: Rec.dk/Apple)

Inflationen tvinger nu prisen på Apple TV+ mere end 50% i vejret, mens Apple Music stiger med omkring 10%.

Så blev den globale inflation også mærkbar i Cupertino. Apple har hævet priserne på sine streamingtjenester en hel del for at imødekomme de ekstra omkostninger, der p.t. rammer alle på lommerne.

Det ser ud som om, prisstigningerne er globale, hvilket er i god tråd med, hvordan Apple normalt prissætter sine produkter. Selv om der kan være forskel mellem de forskellige territorier, falder og stiger priserne som regel på tværs af dem alle.

Annonce:

Således kan vi konstatere, at et Apple Music-abonnement i Danmark nu koster 109 kroner om måneden, hvor det før kostede 99 kroner. Apple TV+ har fået en endnu større prisstigning, fra 39 kroner til 59 kroner om måneden. Det er mere end 51% oven i prisen.

One-abonnementet, der samler de to ovenstående tjenester og derudover giver adgang til Apple Arcade og iCloud+, koster nu 159 kroner om måneden for enkeltpersoner. Et familieabonnement koster 219 kroner.

Strøm er dyrt

Vi har endnu ikke modtaget en officiel udmelding fra Apple angående prisstigningerne, så vi ved ikke med sikkerhed, om de nye priser kun gælder nye abonnenter, eller om nuværende abonnenter også bliver ramt.

Apple har valgt et strategisk godt tidspunkt at hæve priserne, eftersom firmaet netop har sluppet nye iPads i friske farver med USB-C-stik ud til verden, og derudover også har nye iPad Pro’er og en ny version af iPadOS 16 at tale om. Det kan fungere som distraktion fra prisstigningerne.

Det er dog langt fra kun Apple, der har måtte hæve priserne på deres streamingtjenester i inflationsåret 2022. Netflix har været igennem flere prisstigninger, og det samme gælder lokale tjenester som YouSee og TV2 Play.

Hvis du undrer dig over, hvordan det kan blive dyrere at stille digitalt indhold til rådighed, eftersom der jo ikke er nogle lastbiler eller skibe, der skal bruge brændstof på at transportere indholdet, behøver du bare kigge på din elregning. Datacentre er dyre i drift, især på energiforbruget, og det er formentlig inflationen på energipriserne, der slår igennem her.

Annonce:
Forrige artikelNetflix-serien 1899 er skudt i et LED-studie
Næste artikelSpar op til 20% på Sonos bundles i den kommende weekend.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.