Forside Nyheder

Athom klar med Homey Pro 2 med både Matter og Thread

-

På en YouTube event her til aften har Athom præsenteret deres næste generation af Homey Pro, som kommer til vinter.

Athom er klar med næste generation af Homey Pro, som kommer til at hedde Homey Pro 2. Og selvom du skulle bestille den i aften kommer du med stor sandsynlighed til at vente til 2023 før du får den i hænderne.

Annonce:

For dem som ikke ved hvad Homey Pro er, så betragt det som en schweizerkniv, der kan forbinde de fleste af dine smarte produkter i hjemmet uanset hvem fabrikanten er. Oven i det kan du så lave automatiseringer, hvor du kombinerer de forskellige enheder med hinanden, så du kan styre dem fra én og samme app.

Den nye Homey Pro 2 er baseret på Raspery Pi 4, og kommer med masser af trådløse forbindelser. Wi-Fi (både 2.4GHz and 5GHz), BLE, Zigbee, Z-Wave Plus, 433MHz, Infrarød, Matter og Thread.

“Vi ved, hvad vores mest krævende kunder ønsker, og vi har sørget for at lægge alt det i den nye Homey Pro.” siger Emile Nijssen, kreativ direktør hos Athom. “Denne gang har vi ikke gået på kompromis, og det er blevet et produkt med mange funktioner, som vil overraske kunderne selv måneder efter unboxing”.

Den nye Homey Pro har op til 4 gange bedre trådløs rækkevidde end den tidligere generation, afhængigt af teknologien. Baseret på Homey Pro’s placering i verden skifter Homey Pro automatisk til en af sine tre Z-Wave-antenner, som er regionsspecifikke.

 

Øget ydeevne

Homey Pro har op til 3,5X beregningsydelse sammenlignet med den tidligere generation. Homey Pro har en quad-core ARMv8-processor med fire kerner, 2 GB DDR4 RAM og 8 GB on-board-lagerplads.

Matter & Thread Homey Pro kan forbindes med Matter-enheder ved hjælp af enten Wi-Fi, Ethernet eller Thread. Ud over at understøtte alle grundlæggende Matter-typer kan Homey-apps udvide Matter-enhedernes funktionalitet som f.eks. producentspecifikke funktioner, energiforbrug og et producentdefineret udseende for at ære brandets unikke karakter.

Homey Pro vil også bygge bro mellem ikke-Matter-enheder og eksisterende Matter-netværk. Matter-understøttelse er planlagt til 2. kvartal 2023. Thread-understøttelse er planlagt til 3. kvartal 2023.

 

Ethernet

Homey Pro kan tilsluttes til et kablet netværk med Homey Pro Ethernet Adapter. Homey Pro er designet til at blive sat i strømadapteren og vil altid se smuk ud uden rodede kabler, selv når den er tilsluttet Ethernet.

Homey Pro Ethernet Adapter kan købes separat for 249,- DKK.

 

Satellittilstand

Homey Pro kan udvides med en eller flere Homey Bridges for at øge den trådløse dækning i store hjem. Zigbee og Z-Wave vil fungere som en strømforsynet repeater i mesh-netværket. Enheder, der bruger infrarødt eller 433 MHz, vil bruge den nærmeste Homey Pro eller Homey Bridge.

 

Avanceret flow

Advanced Flow, det mest visuelle og kraftfulde værktøj til at skabe automatiseringer i hjemmet, er inkluderet i næste generation Homey Pro – gratis. Advanced Flow giver Homey Pro-brugere mulighed for at slippe deres kreativitet inden for smart home løs på et infinite lærred. Nuværende ejere af Homey Pro 1, har skulle betale et lille ekstra beløb for at få Advanced Flows.

 

Lokalt først

Den nye Homey Pro er designet til at fungere standalone med så lidt cloud-afhængighed som muligt – for at sikre hastighed, pålidelighed og privatlivets fred. Med nye funktioner som lokal portforwarding, lokale API-nøgler, SSH-adgang og lokale USB-backups kan Homey Pro glæde selv de mest krævende kunder. Homeys cloud-tjenester som Homey App Store og fjernadgang kan naturligvis stadig udnyttes og er inkluderet gratis med den nye Homey Pro.

 

Ét økosystem, ingen fastlåsning

“Den nye Homey Pro fungerer med den samme Homey iOS & Android-app og Homey Web App, som kunderne allerede kender og elsker. Det er virkelig den bedste måde at tage ethvert smart hjem til det næste niveau”, siger Stefan Witkamp, Commercial Director hos Athom.

Homey Pro leveres med alle Homey-funktioner såsom kompatibilitet med 50.000+ enheder fra over 1000+ mærker, Flow, Advanced Flow, Energy, Insights, Logic og hele Homey App Store fuld af nye funktionaliteter.

 

Pris og levering

Homey Pro 2 koster 3.199,-, og kan bestilles nu på https://homey.app/da-dk/, men bemærk at der allerede lang kø, og Athom først forventer at begynde at levere i december, og du måske derfor først får din i 2023.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.