Forside Indhold og distribution Biograf

Biograferne har det godt igen

-
Foto: Nordisk Film Biografer

Det danske biografmarked er i stærk fremgang og fortsætter væksten i 2023

Efter to hårde år med coronarestriktioner og nedlukninger så tager biograferne nu revance. Det viser PwC’s årlige analyse af den danske biografbranche, lyder det i en udmelding.

Alene i år forventes biografmarkedet at opnå en vækst på 42 %, og den positive udvikling fortsætter i 2023, hvor biograferne står

Annonce:

Der danske biografer forventes at nå en omsætning på ca. 990 mio. kr. i 2022. Dermed er branchen næsten tilbage på samme niveau som før COVID-19, hvor omsætning lå på 1 mia. kr.

Biografbranchens markante vækst fortsætter i 2023, hvor omsætningen forventes at nå hele 1,25 mia. kr., estimerer PwC’s Global Entertainment & Media Outlook 2022–2026.

Dette på trods at færre solgte biografbilletter.

“Danmark var et af de første lande i Europa til at ophæve alle COVID-19-restriktioner i 2022, og det har været positivt for biograferne, som vækster med over 40 % fra 2021 til 2022. Der forventes i år at blive solgt ca. 10 mio. biografbilletter i Danmark mod 13 mio. i 2019, men selvom der blev solgt flere billetter før COVID-19-krisen, er den samlede omsætning i biografbranchen i år stort set på niveau med 2019”, forklarer Leif Ulbæk Jensen, partner i PwC og ekspert i medie- og underholdningsindustrien, og fortsætter:

“På trods af færre solgte billetter indhenter biograferne en stor del af omsætningen fra stigende billetpriser. En gennemsnitlig billetpris er steget med knap 20 % fra 2019 til i år. Derudover er biografernes indtægter fra reklamer på stort set samme niveau som før COVID-19”.

I 2022 estimeres det ifølge analysen, at biograferne vil hente 130 mio. kr. fra reklameindtægter, hvilket er en stigning på 30 % fra sidste år og på niveau med 2019, hvor reklameindtægterne udgjorde 131 mio. kr.

 

Gode fremtidige væksttal

Analysen viser, at det danske biografmarkedet vil fortsætte med stærke vækstrater frem mod 2026. Gennemsnitligt vil branchen vokse 9 % om året fra 2022 til 2026. Samme tendens går igen i Norge og Sverige, som henholdsvis vokser 9 % og 10 % pr. år.

“Biograferne kan se se til nogle gode år med flotte væksttal, og på trods af hård konkurrence fra de forskellige streamingtjenester klarer biograferne det godt, og vi vil stadig gerne have den fulde filmoplevelse sammen med andre . Derudover har færre Hollywood-produktioner været med til at bane vejen for danske film, som sidste år opnåede en markedsandel på over 40 %,” afslutter Leif Ulbæk Jensen.

Globalt står biografmarkedet til at vækste 9 % om året, og i 2022 kommer omsætningen til at udgøre 38 mia. dollars, viser PwC’s Global Entertainment & Media Outlook 2022–2026.

 

Annonce:
Forrige artikelChromecast med Google TV får nye funktioner
Næste artikelSony lancerer verdens mindste 3LCD-laserprojektorer
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.