Forside Produkter Computere

Bloomberg: Der kommer alligevel ingen nye Macs i år

-
(Foto: Apple)

Apple har skubbet lanceringen af nye M2-Macbook Pro’er til Marts, skriver Apple-kenderen Mark Gurman, der således har måtte æde sine egne ord.

Mark Gurman fra Bloomberg er en af de Apple-spåmænd, vi lytter mest nøje til, når han kommer med nyt. Normalt har Gurman fingeren meget solidt på pulsen, med gode kilder internt i Apples hovedkvarter i Cupertino.

Men nu har Mark Gurman for en gangs skyld måtte revidere en tidligere forudsigelse. Tidligere meldte han ud til sine læsere på Bloomberg, at Apple forventedes at sende nye MacBook Pro’er på gaden med M2-baserede processorer ombord i løbet af dette efterår.

Annonce:

Det ville give en hel del mening, eftersom Apple jo netop sendte sine mest højtydende MacBook Pro’er med M1 Max og M1 Pro-chips ombord på gaden i efteråret 2021. Eftersom M2-chippen for længst er blevet lanceret, og endda har fundet vej til iPads, ville det være endog meget Apple-agtigt at køre MacBook Pro’er med M2 Max og M2 Pro i stilling f.eks. i november.

Sådan bliver det dog ikke, skriver Mark Gurman nu. I stedet forventer han at disse maskiner først kommer på gaden til marts. Det baserer han bl.a. på, at Apple ved sin sidste regnskabsfremlæggelse mere eller mindre indikerede, at der ikke kommer flere hardware-nyheder i år.

Hvad er årsagen?

Gurmans gæt på Marts som en lanceringsmåned er baseret på, at Apple meget sjældent sender hardware på gaden (eller i det hele taget lancerer nogle som helst nyheder) i januar og februar. I disse måneder er det nemlig ofte svært at skære igennem i medierne, fordi nyheder fra CES-messen i januar og opløbet i februar måned til Mobile World Congress (der ofte finder sted i starten af marts), fylder det meste.

Så det er nok mest sandsynligt at de nye, kraftigere MacBooks lander engang efter MWC. Det virker dog umiddelbart som om Apple egentlig havde planer om at annoncere de nye MacBook Pro’er her i efteråret. Man kan derfor spekulere over, om Apple rent faktisk har forsinket lanceringen, eller om det hele tiden var planen at vente til foråret.

Hvis der er tale om en forsinkelse, kan det være den globale inflation, der får Apple til at vente. MacBook Pro med Max- eller Pro-chips er blandt de dyreste Mac’er i sortimentet, og man kan måske godt forstå, at Apple vil vente med at lancere dem, til prisniveauet på alting er faldet en smule. Så behøver Apple nemlig heller ikke hæve priserne på maskinerne for at fastholde sin profitmargen på disse produkter.

Der kan naturligvis også være tale om at der er noget teknisk, der skal rettes til. Der er igen tale om ren spekulation, men Apple har ofte problemer med overophedning af deres produkter, så måske kører de nye M2 Pro/Max-chips så hurtigt, at det er svært at komme af med varmen. Det kan naturligvis også væe eftervirkningerne af logistikkrisen, der stadig rumsterer.

Annonce:
Forrige artikelTEST: Samsung 990 PRO SSD 1TB M.2 NVMe – Lynhurtig lagerplads
Næste artikelDenne iPhone har et Rolex-ur indbygget. Eller er det omvendt?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.