Forside Nyheder

DR sparer langtidsarkiv af radioprogrammer med musik væk

-
DR Byen. Foto: recordere.dk

Fremover skal aktuelle radioprogrammer med musik kun ligge tilgængelig i arkivet på DR Lyd i 5 dage

DR skal spare, og det rammer radioarkivet på DR Lyd. Dagsaktuelle radioprogrammer hvor musikken fylder meget vil kun ligge til lytning i få dage nu. Det skriver Kulturmonitor.

Det skyldes at rettighederne til musik er steget i pris. Hvor brugen af musik i DRs programmer tidligere lagde beslag på 10% af programudgifterne, så er denne andel nu steget til 15%.

Annonce:

Derfor har DR besluttet at bruge mindre kommerciel musik i programmerne og der hvor det bruges får de programmer en kortere levetid i æteren.

Hvor et aktuelt radioprogram – med et højt indhold af musik – tidligere kunne ligge tilgængelig i radioarkivet på DR Lyd i et halt år, så vil det fremover kun ligge i 5 dage.

Overfor Kulturmonitor forklarer Tine Godsk Hansen, der er leder af DR Lyds portefølje, at den kortere liggetid er i tråd med den måde en stor del af brugerne lytter med på radioprogrammerne forskudt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.