Forside Baggrund

Efter 32 år: Microsoft siger endeligt farvel til “Office”

-
Det gamle Office-logo vil snart blive erstattet alle vegne af denne sekskant, der repræsenterer Microsoft 365-app’en (Foto: Microsoft)

Microsoft startede processen for to år siden, men i næste måned må de sidste apps og websites også tage afsked med Office-navnet.

1990 var et interessant år. Verden sagde endelig farvel til 1980’erne, der var fodbold-VM i Italien, Tyskland blev genforenet og de tre baltiske lande erklærede sige uafhængige af Sovjetunionen. Depeche Mode udsendte deres mest sælgende album, ’Violator’ og Sinéad O’Connor hittede med Princes ’Nothing Compares 2 U’. Det var også det år, Tim Berners-Lee begyndte at bygge World Wide Web på CERN.

Med alle de mange begivenheder, var der nok ikke ret mange, der lagde mærke til at Microsoft nu var begyndte at sælge tre af deres mest populære programmer i sampak. I oktober 1990 begyndte firmaet at sælge ’The Microsoft Office’, der havde Word, Excel og PowerPoint ombord.

Annonce:

Dengang var disse programmer kun tilgængelige til Windows 3.0, men siden blev Office synonym med produktivitetssuiter til PC og Mac. Selv om Apple udsendte sit eget alternativ, forblev Office alligevel den mest populære kontorpakke, også på denne platform.

Den første version af Office fra 1990 (Foto: Microsoft)

Siden kom også både til Android og iOS og i en version, der kan bruges i en browser. Sidstnævnte kom som svar på Google, der med sine browserbaserede apps har givet Microsoft hård konkurrence, når det gælder tekstbehandling-, regneark- og præsentations-apps.

Microsoft 365 tager over

Men nu er det snart slut med den gamle pakkeløsning. Office bruges naturligvis primært som en abonnementsløsning i dag, og for to år siden meddelte Microsoft, at Office 365-abonnementet ville skifte navn til Microsoft 365 for at reflektere, at du får mere end en kontorpakke, når du abonnerer.

Dette navneskift bliver nu bredt ud til alle de andre Office-produkter. Således forsvinder Office.com, og alle Office-apps til mobile platforme og desktoppe skifter navn til Microsoft 365. Den nye version af Office-appen, der altså nu vil hedde Microsoft 365, bliver samtidig en slags central for alle mulige Microsoft-ting, herunder kalender, to-do-liste og så videre.

Ændringerne vil ifølge The Verge træde i kraft til november. De eneste versioner af Office, der vil være tilbage, er Office 2021, der sælges som standalone-pakke, og så Office LTSC. Førstnævnte bliver dog ikke opdateret og forsvinder, når supporten udløber. LTSC-versionen opdateres kun hvert tredje år, men vil formentlig skifte navn, når den næste tre-årscyklus er forbi.

Navneskiftet giver mere og mere mening efterhånden som flere og flere apps bliver tilgængelig I Microsoft 365. Udover klassikerne Word, Excel og PowerPoint, byder Microsoft 365 p.t. på Teams, Outlook, Loop, Clipchamp, Stream, og Microsofts nye svar på den populære Canva-tjeneste, Designer.

Annonce:
Forrige artikelReklame-Netflix klar om få uger og hæver bundkvaliteten på Basic
Næste artikel90.000 husstande i Aarhus får adgang til Fastspeed
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.