Forside Baggrund

Kommune kalder det tyveri at oplade på arbejdet

-
Foto: Shutterstock.com

Frederiksberg Kommune ønsker ikke at medarbejderne oplader på arbejdspladsen og kalder det på linje med tyveri

Riget fattes penge. Energipriserne er strøget i vejret, og det får nu Frederiksberg Kommune til at afvise opladning af private batterier på arbejdspladsen.

Faktisk går de så vidt at sidestille privat opladning på arbejdspladsen med tyveri.

Annonce:

Mediet K-News er kommet i besiddelse af en email til medarbejderne på kommunen, hvor en af afdelingscheferne skriver:

“Jeg kan forstå, at der er enkelte medarbejdere, der oplader deres private elcykler, løbehjul, diverse batterier til telefoner, iPads og lignende. Det er ikke tilladt – faktisk på linje med tyveri”.

K-News har undersøgt om det er lovligt at forbyde medarbejderne at oplade på arbejdet, og har fået følgende svar:

“Kommunen er berettiget til at gå ud og sige, det vil man ikke have. Det er en meget firkantet måde at kommunikere det på, og det kan godt gå hen og blive meget rigidt, specielt med mobiltelefoner”, fortæller jurist Peter Breum, partner og advokat hos SIRIUS Advokater, som har speciale i arbejds- og ansættelsesret, til K-News.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Frederiksberg kommune og deres Gartner- og Vejservice som står bag advarslen, og de fortæller:

“Frederiksberg Gartner- og Vejservice har på baggrund af konkrete tilfælde, hvor medarbejdere blandt andet har opladet private elcykler på arbejdet, skrevet en mail for at præcisere, at opladning af privat udstyr i større omfang ikke må finde sted på arbejdspladsen. I praksis har vi en fleksibel tilgang, hvor vi tager hensyn til medarbejdernes dagligdag”, fortæller driftschef Peter Lassen til tv-stationen og slutter:

“Vi skal selvfølgelig også have en god dialog om det med alle ledere og medarbejdere om det her, og hvis nogen er i tvivl, er de altid velkomne til at kontakte ledelsen”

 

Annonce:
Forrige artikelStofa opsiger nu 40.000 tv- og internet-kunder i Aarhus
Næste artikelNetflix-serien 1899 er skudt i et LED-studie
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.